Boston Bruins sai lisää suomalaisverta, kun pikkuleijonista tuttu Joona Koppanen solmi NHL-sopimuksen seuran kanssa.

19-vuotias Koppanen oli päättyneellä kaudella A-junioreiden SM-liigan pistepörssin kolmonen. Hän pelasi Tampereen Ilveksen juniorijoukkueen paidassa 38 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 23+31.

Pudotuspeleissä hänelle kertyi kuusi ottelua, joissa hän teki myös kuusi tehopistettä, pistelukeman ollessa 2+4. Kauden päätteeksi hänet nimettiin A-junioreiden SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi, kun kouraan ojennettiin Saku Koivu -palkinto.

Koppanen on tuttu näky myös juniorimaajoukkueista, sillä hän oli viime vuonna mukana alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja ylipäätään Ilves-peluri on ollut vakiokasvo eri ikäkausimaajoukkueissa. Kuluvan kauden aikana hän on ollut myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa, tehden kymmeneen otteluun tehot 3+3.

Tottunut voittamaan

195-senttinen ja 87-kiloinen isokokoinen Koppanen varattiin NHL:ään viime kesänä, numerolla 135. Hän oli siis Boston Bruinsin viidennen kierroksen varaus ja nyt takataskusta löytyy kolmivuotinen tulokassopimus, joka käynnistyy kaudesta 2017-18.

Huolimatta pitkästä varrestaan, Koppanen on hyvä luistelija, joka ei kaihda fyysistä peliä. Lisäksi hän pelaa vahvasti molempiin suuntiin ja häntä onkin usein kuvailtu äärimmäisen fiksuksi pelaajaksi. Hänen vahvaa pelikäsitystään kuvastaa erinomainen sijoittuminen kaukalossa.

Kaiken lisäksi Koppanen on nuoresta iästään huolimatta tottunut voittamaan, sillä hän on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari, minkä lisäksi palkintokaapista löytyy myös A-junioreiden Suomen mestaruus.

Kaudella 2016-17, joka on siis edelleen käynnissä Bruinsin osalta pudotuspelien muodossa, Bruins-organisaatiossa kiekkoilee suomalaisvahti Tuukka Rask. Nähtäväksi siis jää, saako Rask jo ensi kaudella seuraa Koppasesta, vai lähteekö nuorukainen vielä SM-liigaan tai AHL:ään hakemaan vauhtia.