Viime yön asetelmat Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin väliseen ensimmäiseen pudotuspeliotteluun olivat tiukat ja tasaiset.

Näin kamppailussa lopulta myös kävi, sillä Blues voitti kamppailun vasta jatkoajalla, lukemin 2-1.

Vaan mikä olikaan totuus: nimittäin Wild hallitsi ottelua paljon erityisesti maalia kohti lauottujen kiekkojen suhteen. Bluesilla näitä oli 26 ja Wildilla 52.

Esiin tässä vaiheessa astuikin maalivahti Jake Allen, joka oli maalinsa suulla täysin uskomattomalla tasolla.

– He heittivät kiekkoa paljon minua kohti, mutta minun tehtäväni on pysäyttää nämä yritykset ja antaa pojille mahdollisuus voittoon. Ja me myös tekivät tarvittavat maalit. Iso voitto meille, Allen sanaili NHL:n verkkosivuilla.

”Valitettavasti meidän kannaltamme olemme nyt häviöllä”

Wild-leirissä pettymys oli ymmärrettävästi kova, mutta päitä ei ole painettu puskaan. Faktat tiedostetaan: ”olimme hyviä, mutta maaleja on synnyttävä enemmän”.

– Me annoimme itsellemme sentään mahdollisuuden, kun venytimme ottelun ratkaisun jatkoajalle. Sen jälkeen et voi koskaan tietää, mitä siellä tulee tapahtumaan. Mutta sinun on ainakin tehtävä enemmän maaleja, kuin yksi, Parise kertoi.

– Voitat tai hävitä, lähimuistot ovat tärkeitä. Meidän on silti katsottava myös niitä hyviä puolia mitä teimme ja myös niitä, missä voisimme olla parempia. Valitettavasti meidän kannaltamme olemme nyt sarjassa 1-0-häviöllä ja nyt meidän on tasoitettava voitot.

Itse kamppailussa Blues siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon toisessa erässä, kun Vladimir Sobotka iski nuottipaidat johtoon. Zach Parise tasoitti kamppailun kolmannessa erässä 1-1:een Mikael Granlundin ja Mikko Koivun syötöistä.

Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Joel Edmundsson iski Bluesille ratkaisevan osuman jatkoajalla, kun sitä oli pelaamatta enää noin muutama minuutti. Toki esimerkiksi juuri Parise tasoitti kamppailun vain 23 sekuntia ennen loppusummeria.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.