Perinteikkäät kiekkomaat, Yhdysvallat ja Kanada, mittelivät eilen jääkiekon naisten MM-kullasta.

Kanada iski ottelun ensimmäisen, mutta Yhdysvallat kiri eron kiinni kolmannessa erässä. Kanada onnistui kuitenkin tasoittamaan kamppailun lukemiksi 2-2, joten ottelussa nähtiin jatkoaika.

Kanada sai kiittää tästä eritoten maalivahtiaan Shannon Szabadosia, joka taisteli maalinsuulla erinomaisesti, ottaen jopa 37 torjuntaa.

Palkkaongelmien vuoksi ennen kisoja otsikoihin noussut Yhdysvallat onnistui lopulta ratkaisemaan ottelun nimiinsä, kun supertähti Hilary Knight sai kiekon Kanadan maaliin.

Yhdysvallat ja Kanada ovat hallinneet naisten jääkiekkoa mielinmäärin, sillä joukkueet ovat kohdanneet finaalissa jo vuodesta 2011 lähtien, vaikkakin vuonna 2014 mestaruudesta taisteltiin eri joukkueiden kesken.

Kuitenkin näistä kuudesta finaalista Yhdysvallat on noussut voittajaksi jopa viiteen kertaan. Kanadan viimeisin mestaruus näki päivänvalonsa vuonna 2012, kun se kaatoi jenkit jatkoajan jälkeen lukemin 5-4.

Naisilla on iskun paikka myös ensi vuonna, kun maailman parhaat kohtaavat myös Etelä-Korean olympialaisissa. Tätä helpottaa eritoten se, että miesten puolella NHL-pelaajat eivät saa osallistua turnaukseen.