Colorado Avalanche päätti tehdä vielä loppukauteen tulokassopimuksen 19-vuotiaan superlupauksen, Tyson Jostin, kanssa. Nuorukainen pelasi kauden muutoin yliopistosarja NCAA:ta, Pohjois-Dakotan joukkueessa.

Jost on pelannut nyt NHL:ssä neljä ottelua, ja viime yön kamppailussa Minnesota Wildia vastaan nuorukainen sai vihdoin pistetilinsä auki.

Jostin uran ensimmäinen syntyi viime yönä toisessa erässä, minkä myötä Avalanche kavensi ottelun lukemiksi 2-1. Itse osumaan Jost sai komean syötön Gabriel Landeskogilta, joskin se otti matkalla kimmokkeen myös Rocco Grimaldista.

Wild voitti ottelun lopulta lukemin 4-3. Kamppailun voittomaali merkittiin Mikael Granlundin nimiin.

– Oli mukavaa saada kiekko sisään juuri kotiyleisön edessä. Toivottavasti näitä on luvassa vielä monta lisää, Jost kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Ensimmäinen maali NHL-kaukaloissa on luonnollisesti jokaiselle suuri ja merkityksellinen hetki. Myös muille, kuin pelkille pelaajille.

Kuten alla oleva video todistaa, on hetki äärimmäisen suuri myös Jostin isoisälle. Hän nimittäin herkistyi aina kyyneliin saakka, kun hänen pojanpoikansa iski ensimmäisensä NHL-kaukaloissa.