Washington Capitalsin venäläistähti Alexander Ovechkin on ilmoittanut jo useampaan otteeseen, viimeksi eilen, että hän tulee pelaamaan vuoden 2018 olympialaisissa NHL:n päätöksestä huolimatta.

NHL:n ympärillä muhiikin tällä hetkellä melkoinen skandaali. Valtaosa sarjan venäläistähdistä saattaa olla seuraamassa Ovechkinin esimerkkiä ja lähteä niin ikään Pyongchangiin, vaikka NHL päättikin, että sen pelaajia ei kyseisessä olympiaturnauksessa nähdä.

Esimerkiksi Ovechkinin joukkuetoveri Evgeny Kuznetsov ilmoitti maanmiehensä vanavedessä, että mikäli kutsu käy, hän tulee vahvistamaan Venäjän olympiajoukkuetta.

Ongelma on kuitenkin tällä hetkellä se, että venäläispelaajat tuskin tulevat saamaan pelilupaa olympialaisiin, sillä IOC (kansainvälinen olympiakomitea) antaa osallistumisoikeuden vain niille NHL-pelaajille, jotka ovat saaneet liigaltaan luvan osallistua.

Kuten kaikki osaavat varmasti tässä kohtaa laskea, niin 1+1=2. Toisin sanoen NHL ei varmastikaan tule antamaan poikkeuslupaa venäläispelaajille, tai kenellekään muulle, osallistua Pyongchangin olympialaisiin.

Melkoinen pattitilanne

Tässä kohtaa tullaankin sitten melkoisen pattitilanteen eteen. Ensinnäkin Ovechkin ei tule kuuntelemaan NHL:ää; mikäli siis liigalta ei irtoa pelilupaa, erittäin isänmaallisena tunnettu Capitals-tähti pohtii varmasti ratkaisujaan. Ei ole siis lainkaan poissuljettu vaihtoehto, että myös Ovechkin loikkaisi takaisin kotimaahansa ja KHL:ään.

Vielä akuutimpi tilanne on Capitalsin Kuznetsovin ja Dmitry Orlovin, Montreal Canadiensin Alexander Radulovin ja Andrei Markovin, Toronto Maple Leafsin Nikita Zaitsevin kohdalla, Buffalo Sabresin Dmitry Kulikovin, St. Louis Bluesin Nail Yakupovin, Arizona Coyotesin Alexander Burmistrovin ja Colorado Avalanchen Fedor Tyutinin kohdalla.

Kaikkien edellä mainittujen venäläispelaajien sopimukset ovat nimittäin katkolla kauden päätteeksi, ja jos pelilupaa olympialaisiin ei irtoa, saattaa koko konkkaronkka suunnata vuodeksi KHL:ään. Heillä nimittäin maajoukkue on kaikki kaikessa ja KHL:ssä pelatessaan he pääsisivät ilman minkäänlaisia ongelmia mukaan olympialaisiin.

Mikäli tilanne todella eskaloituu näin pitkälle, on mielenkiintoista nähdä, että mikä on NHL:n reaktio siinä kohtaa. Esimerkiksi Ovechkinin, kuten myös edellä mainittujen muiden venäläistähtien, menettäminen KHL:ään olisi nimittäin järisyttävä imagollinen tappio NHL:lle.