Toissa kauteen uransa lopettanut amatöörivahti Eric Semborski koki jo toistamiseen elämänsä yllätyksen: hänet kutsuttiin jälleen hätäapuna NHL-seuraan.

Joulukuussa Semborski saapui paikkaamaan Chicago Blackhawksin Corey Crawfordia, ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan, kun kanadalaisvahdin umpilisäkkeestä löytyi tulehdus. Sama nähtiin myös viime yönä, mutta tällä kertaa hänet kutsuttiin Flyers-miehistöön Michal Neuvirthin luuhistuttua kaukaloon.

Ottelun loppupuolella Flyersin päävalmentaja Dave Hakstol halusi laittaa kiitoksena Semborskin joukkueensa tolppien väliin huolimatta siitä, että kellossa oli vielä jäljellä lähes puoli minuuttia ja edessä oli oman pään aloitus. Semborski lähtikin luistelemaan kohti Flyers-maalia, mutta hänet jouduttiin käskemään sieltä pois.

– Siinä kohtaa minulla ei ollut mitään käryä, että mitä oikein tapahtuu, Flyersin maalilla torjunut Anthony Stolarz avarsi tilannetta NBC Sportsille.

– Mielestäni se olisi ollut todella siisti kokemus hänelle, mutta olen varma, että hän oli varmasti melko innoissaan päästyään käymään jäällä ja fanien huudettua hänen nimeään.

Lisää typeriä NHL-sääntöjä

Semborski itse kommentoi niin ikään viime yön tapahtumia ja hän oli lopulta erittäin tyytyväinen siihen, että ei saanut pelata.

– En halunnut pelata. Stolarz pelasi todella hyvin ja halusin hänen saavan nollapelin. He yrittivät saada minut pelaamaan, mutta jo se pelkästään, että sain käydä jäällä, oli todella siistiä.

– Yleisö oli innoissaan luistellessani maalille ja sitten yleisö buuasi, kun jouduin lähteä pois kaukalosta.

Toisaalta Semborskin peluuttaminen ei olisi vienyt Stolarzilta nollapeliä. Kuten aiemmin uutisoimme, NHL:n typerien sääntöjen vuoksi nollapeliä ei kirjattu, koska myös vajaat kahdeksan minuuttia ottelusta pelannut Michal Neuvirth oli pitänyt maalinsa puhtaana.

23-vuotiaan Semborskin, joka toimii nykyisin juniorivalmentajana, pelaamisen esti se, että hän ei ole varsinaisesti Flyersin rosteripelaaja.

Onkin jotenkin käsittämätöntä, että joukkueen ei anneta palkita tällaisessa tilanteessa täysin puskista joukkueen mukaan tullutta entistä amatööripelaajaa, jolla ei muutoin olisi ollut koskaan mitään mahdollisuuksia päästä pelaamaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa, vaan sekin halutaan estää typerillä säännöillä.