Toronto Maple Leafsin ja Boston Bruinsin välillä käytiin viime yönä tiukkaakin tiukempi taistelu, joka meni lopulta kotijoukkue Maple Leafsille lukemin 4-2.

Numerot mairittelevat torontolaisseuraa, sillä vain kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä kamppailu oli vielä lukemissa 1-1.

Tämä kaikki muuttui aivan ottelun lopussa, kun Maple Leafsin Tyler Bozak vei Maple Leafsin johtoon. Tilannetta edelsi Tuukka Raskin uskomaton torjunta, mutta se oli laiha lohtu, kun Bozak iski jatkotilanteesta kiekon lopulta rysään.

Voitto oli Maple Leafsille todella suuri. Se on kontannut NHL:ssä jo useita vuosia, mutta nyt suunta on vihdoin ylöspäin. Kaiken lisäksi se kesti kauden kenties tähän mennessä tiukimman paikan ja nappasi Bruinsista elintärkeän voiton.

Ja voittohan oli tärkeä luonnollisesti siitä syystä, että sen myötä seura vankisti asemiaan Itäisen konferenssin tiukassa pudotuspelikamppailussa. Mikään ei ole vielä lähellekään varmaa, mutta tämä oli askel oikeaan suuntaan.

Myös presidentti tiesi tilanteen

Ottelua piippuhyllyltä seurannut Maple Leafsin presidentti Brendan Shanahan oli myös todella mielissään joukkueensa lopun johtomaalista.

Pukumiehiä näkee harvoin tuulettamassa omiensa osumaa, sillä kyseiset herrat seuraavat pelejä hyvin kriittisellä silmällä ja tulevaisuus mielessään. Turhasta ei siis juhlita.

Viime yönä Shanahan kuitenkin rikkoi ”etikettiä” ja oli lähellä riehaantua Bozakin osumasta. Vieressä istunut GM Lou Lamoriello onnistui kuitenkin säilyttämään malttinsa täydellisesti.