NHL:n pudotuspelisysteemi on sanalla kuvailtuna mielenkiintoinen.

Esimerkiksi tällä hetkellä Metropolien divisioonan kärjessä majaileva Washington Capitals olisi saamassa vastaansa viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevan Toronto Maple Leafsin.

Mutta jos Capitals valahtaa divisioonassaan toiseksi, saa se tällöin suurella todennäköisyydellä vastaansa Pittsburgh Penguinsin tai Columbus Blue Jacketsin. Ja jos et juurikaan seuraa NHL:ää, on tässä kaksi suurta suosikkia mestaruuteen saakka.

Capitals, Penguins ja Blue Jackets ovat nimittäin NHL:n kolme eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta. Voit lukea kyseisestä ongelmasta lisää täältä.

Kovaa tekstiä Daniel Winnikiltä

Huono pudotuspelisysteemi on myös herättänyt osan pelaajista kritisoimaan sitä. Äänekkäimmän kommenttinsa antoi juuri Capitalsia edustava Daniel Winnik, joka ei selvästikään ole systeemin suurin fani.

– Se on tyhmää. Se on typerin asia ikinä, Winnik avautui Washington Postin Isabelle Khurshudyalle.

– Olen varma, että fanit ovat totaalisen kyllästyneitä nähdessään samat joukkueet joka kerta vastakkain ensimmäisellä ja toisella kierroksella, mies jatkoi Associated Pressin mukaan.

Tällä Winnik tarkoittaa sitä, että koska pudotuspeliparit määräytyvät divisioonan mukaan, ei ottelupareissa nähdä juurikaan vaihtuvuutta.