Tämän kauden osalta kautta on jäljellä enää joukkueesta riippuen noin 15 ottelua. Puolustajien osalta kausi on sujunut Brent Burnsin johdolla, joka johtaa puolustajien pistepörssiä.

NHL tilastoi lukuisia eri asioita, joista laukaukset kohti maalia ovat yksi. Alla olevaan listaan on kerätty puolustajien osalta viisi eniten laukovaa puolustajaa. Kaikki tilastot on koottu ennen yön NHL-kierrosta.

1. Brent Burns, San Jose Sharks

Brent Burns on laukonut puolustajista eniten, sillä hän on laukonut maalia kohti peräti 260 kertaa. Burns on myös iskenyt puolustajista eniten maaleja, peräti 27 kappaletta. Burnsin kausi on sujunut niin hyvin, että hänen haastamisensa parhaan puolustajan tittelistä on haastavaa.

2. Aaron Ekblad, Florida Panthers

Puolustajien toisella sijalla on Florida Panthersin puolustaja Aaron Ekblad, joka on tulittanut maalia kohti 219 laukausta. Ekbladin kausi ei ole sujunut aivan samalla tavalla kuin viime kaudella, mutta hän on silti iskenyt 10 maalia.

3. Dustin Byfuglien, Winnipeg Jets

Kolmantena listalla on Winnipeg Jetsin jättiläinen, Dustin Byfuglien. Yli 100-kiloinen Byfuglien on laukonut 209 kertaa, ja iskenyt samalla 10 maalia ja yhteensä 45 tehopistettä.

4. Dougie Hamilton, Calgary Flames

Neljäntenä listalla on Calgary Flamesin puolustaja Dougie Hamilton. Hamilton esiintyi siirtohuhuissa vielä viime vuoden puolella, mutta on kauden mittaan osoittanut olevansa yksi Flamesin tärkeimmistä puolustajista. Hamilton on laukonut 188 kertaa, ja onnistunut tekemään 10 maalia.

5. Erik Karlsson, Ottawa Senators

Sijalla viisi majailee kaksinkertainen Norris-voittaja Erik Karlsson. Karlssonin kausi on sujunut jälleen tehopisteiden valossa aikaisempien kausien tasolla, kun hän on kerännyt 61 (13+48) tehopistettä. Samalla Karlsson on laukonut 175 kertaa kohti vastustajan maalia.

Puolustajien kymmenen kärkeen mahtuu myös suomalaisväriä, kun Buffalo Sabresia edustava Rasmus Ristolainen on listalla sijalla kahdeksan. Ristolainen on laukonut tällä kaudella 166 kertaa, mutta kiekko on löytänyt tiensä verkkoon vain neljästi.