NHL:n GM:ien tapaaminen on parhaillaan meneillään Bocassa, Floridassa ja siellä on eilen pohdittu monia erilaisia vaihtoehtoja sen suhteen, miten peliä voitaisiin viedä eteenpäin.

Tällä hetkellä Floridassa istuu 31 äärimmäisen rentoutunutta NHL-toimitusjohtajaa. Trade Deadline on taputeltuna, jatkuva kohina seurojen ympärillä on ohitse ja myös runkosarjan loppupuolelle on vielä niin sanotusti riittävästi matkaa.

Niinpä näitä päättäjiä ei voisi juuri tämän paremmissa fiiliksissä saada istumaan saman pöydän ääreen ja miettimään jääkiekon tulevaisuutta.

Tästä kielii myös se, että tapaamisessa on käyty lävitse varsin mielenkiintoisia ja todella villejä ehdotelmia sen suhteen, miten jääkiekkoa voitaisiin muuttaa sekä ylipäätään viedä eteenpäin. Itse asiassa NHL:n komissaari Gary Bettman olikin jo etukäteen pyytänyt GM:iä pohtimaan mahdollisia uudistuksia ja niitä todella myös tuli.

Yksi irtosi Toronto Maple Leafsin GM:nä toimivalta Lou Lamoriellolta, joka haluaisi ottaa kokonaan pois häviäjän pisteen. Näiltä osin vaihtoehtoja olisi kaksi: joko sarjapisteet menevät 2-0 tai 3-1.

Maalinteko jälleen kaiken ytimessä

Mukaan mahtui myös paljon muita ideoita, kuten vaikkapa Calgary Flamesin GM:nä toimivan Brad Trelivingin ajatus siitä, että laukauksia ei saisi enää blokata muuta kuin siten, että molemmat luistimet ovat jäässä kiinni, toisin sanoen siis pystyasennosta.

– Maalin edessä on liian paljon ruuhkaa. Pelaajat heittäytyvät jään pintaan ja blokkaavat laukauksia. Tällä hetkellä tarvitaan joku toimi Jumalalta, että kiekko saadaan pisteeseen, jossa maalivahti joutuu torjuntatöihin, Trelivingin totesi USA Todayn mukaan.

Radikaaleista muutoksista siis puhutaan, mitä tulee edellä esiteltyihin ideoihin, mutta yksi oli ehkä ylitse kaiken: kahden b-pisteen muuttaminen yhdeksi ja sen siirtäminen keskelle hyökkäys-/puolustusaluetta.

B-pisteiden järjestämisessä uudelleen, ja kahden neljästä poistamisessa, ideana on se, että peli saataisiin pois laitojen läheltä ja siis aloitukset sillä sektorille, josta maaleja tehdään.

– Kaikki on hyvin tällä hetkellä, mutta me haluamme ennakoida, koska olemme nähneet, mitä muissa urheilulajeissa tapahtuu, Lamoriello selvensi radikaaleja ja jopa futuristisia ideoita, viitaten muun muassa baseballissa nähtyihin muutoksiin.