New York Rangersin tiedettiin olevan muun muassa Kevin Shattenkirkin perässä, mutta hän päätyi viime yönä Washington Capitalsin riveihin.

Niinpä Manhattanilla käännettiin katseet uusille vesille ja tarkalleen ottaen Detroitin suuntaan, mistä Rangersin johtoporras löysikin mieluisensa: joukkue hankki Detroit Red Wingsistä puolustaja Brendan Smithin, kertoo New York Post.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkaavat toisen kierroksen varausvuoro (2018) sekä kolmannen kierroksen varausvuoro ensi kesälle.

Smithin nimi nousi etenkin viime aikoina esille eri siirtospekulaatioissa. Hän olikin heti Shattenkirkin jälkeen ehkä Trade Deadlinen kiinnostavin puolustajanimi, tai vähintäänkin yksi niistä.

28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut toistaiseksi NHL:ssä 291 runkosarjaottelua tehopistein 15+52 ja 27 pudotuspeliottelua pistein 2+4. Kuluvalla kaudella hänet on nähty punasiipien paidassa 33 ottelussa. Niissä hän on tehnyt tehot 2+3, ottanut 34 jäähyminuuttia ja merkkauttanut tehotilaston -1.

Mitään sateentekijää Smithistä ei siis kannata Rangersin alakertaan odottaa, kuten vaikkapa Shattenkirkista, mutta toisaalta hän on paljon tunnollisempi pelaaja omassa päässä ja hän tarjoaa osaamistaan esimerkiksi manhattanilaisten alivoimapelaamiseen.

Smith varattiin aikanaan NHL:ään, juuri Red Wingsin toimesta, vuoden 2007 varaustilaisuuden 27 pelaajana. 188-senttisen ja 96-kiloisen Smithin sopimus, joka tuo hänelle kuluvasta kaudesta 2,75 miljoonan dollarin tienestit, on katkolla tulevana kesänä. Hän siis lienee Rangersille mitä todennäköisimmin niin sanottu rental-pelaaja.

Red Wings myi jo aiemmin slovakkihyökkääjä Tomas Jurcon, mutta Smith on ensimmäinen selkeä runkopelaaja, jonka seura kauppasi.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.