Philadelphia Flyers on päätymässä vasten tahtoaan yhdeksi myyjäosapuolista kuluvan kauden Trade Deadlinella.

Pennsylvanialaisseurasta on tulossa ainakin näillä näkymin NHL:n historian ensimmäinen seura, joka on voittanut kauden aikana kymmenen ottelua putkeen, mutta ”onnistuu” silti jäämään pudotuspelien ulkopuolelle.

Flyersilla on matkaa viimeiseen villi kortti -paikkaan kuusi pistettä, mikä on todella paljon, kun kautta on joukkueen osalta jäljellä enää 21 ottelua. Niinpä seuran GM:nä toimivalla Ron Hextallilla on vain yksi ainoa oikea ratkaisu tehtävänään: pelaajien kauppaaminen.

Kaikkein potentiaalisimmat nimet, jotka jättävät Flyersin, ovat maalivahdit Steve Mason ja Michal Neuvirth sekä puolustajat Mark Streit, Michael Del Zotto ja Nick Schultz. Heidän kaikkien sopimukset ovat nimittäin katkolla tämän kauden jälkeen ja ainoastaan Streitia pidetään sellaisena pelaajana, joka voisi saada jatkosopimuksen. Sekin on toki enemmän kuin mahdollista, vaikka hänet kaupattaisiinkin nyt johonkin toiseen seuraan.

Edellä mainittu viisikko tiedostaakin varsin hyvin tilanteensa ja heistä Mason puhuukin asiasta avoimesti.

– Ei tämä ole tietenkään tilanne, josta olemme ylpeitä, mutta samaan aikaan tämä on todellisuus juuri nyt, Mason viittaa joukkueensa tilanteeseen Philadelphia Inquirerin haastattelussa.

– Olen kuitenkin valmistautunut kaikkeen.

Streit puolestaan oli varsin allapäin jouduttuaan siirtohuhujen kohteeksi, eikä joukkueen tilannekaan juuri lämmitä, sillä joulukuun 14 päivästä katsottuna Flyersia vähemmän sarjapisteitä on kerännyt ainoastaan jopa surkuhupaisan heikon kauden pelannut Colorado Avalanche.

– Eihän tämä missään nimessä helppoa itselle ole, turha sitä on lähteä kieltämään, Streit kommentoi tilannettaan.

Tämän vuoden markkinat näyttäisivät olevan todella hintavat, toisin sanoen ne tuovat rutkasti palautusta joukkueille, jotka ovat valmiita luopumaan pelaajistaan, joten olisi silkkaa hulluutta olla hyödyntämättä tilanne vain, koska seuralla on teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.