NHL otti tällä kaudella käyttöön niin kutsutun ”bye-weekin”, jonka myötä jokaiselle joukkueelle tulee kauden aikana noin viikon mittainen tauko jääkiekosta.

Uudistus otettiin käyttöön All Star -viikonlopun jälkeen, ja sen tarkoitus oli luonnollisesti lepuuttaa pelaajia pitkän kauden tuomien rasitusten vuoksi. Idea oli siis hyvä, jopa loistava.

Sen toteutus ei ole kuitenkaan mennyt tähän asti toiveiden mukaisesti. Joukkueet ovat hävinneet paluuottelunsa käytännössä lähes poikkeuksetta, mikä on johtunut esimerkiksi siitä, että levolta palanneet joukkueet ovat kohdanneet viikon tauon jälkeen pitkissä peliputkessa olevia seuroja.

NHL onkin saanut palautetta sääntöuudistuksetaan, eikä se ole ollut kovinkaan positiivista. Liiga onkin nyt reagoinut tähän ja se aikoo muuttaa sääntöä tulevaksi kaudeksi. Näin ainakin kertoi NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly.

– Me yritämme etsiä kaksi sopivaa viikkoa ja jakaa joukkueet käytännössä 50-50-periaatteella, jotta joukkueet viettäisivät bye-weekin mahdollisimman samaan aikaan, Daly kertoi TSN:lle.

– Voimme myös kenties aikatauluttaa bye-weekit tuolloin paremmin sen suhteen, että esimerkiksi levänneet joukkueet pelaisivat enemmän toisiaan vastaan.