Pittsburgh Penguins haluaa tosissaan puolustaa Stanley Cup -voittoaan kuluvalla kaudella ja nyt se sai ikään kuin pienen lottovoiton Olli Määtän loukkaantumisen muodossa.

Kyllä, luit aivan oikein, vaikka saatoitkin hieraista silmiäsi pariin kertaan – Määtän loukkaantuminen saattaa nousta arvoon arvaamattomaan kevään pudotuspeleissä.

Määttä siis loukkaantui joukkueensa toissa ottelussa. Hän kärsi käsivamman Winnipeg Jets -ottelun tiimellyksessä ja joutui leikkauspöydän kautta noin kuuden viikon sairaslomalle. Se itsessään on tietenkin harmillinen juttu Penguinsille, mutta pitkässä juoksussa tilanne saattaa olla kuitenkin toinen.

Pennsylvanialaisseura voi nimittäin laittaa nyt Määtän pitkäaikaispotilaiden listalle, lähteä kalastelemaan esimerkiksi GM Jim Rutherfordin hamuamaa kokenutta puolustajaa ja palauttaa pudotuspelien alkaessa suomalaispuolustajan kokoonpanoonsa, sillä pudotuspeleissä palkkakatto niin sanotusti katoaa. Toisin sanoen Penguins pystyy tällä kaavalla ylittämään palkkakaton pudotuspeleissä yli 4 miljoonalla dollarilla.

Mikäli sitten Rutherford haluaa laittaa oikein huolella ”ranttaliksi”, voi hän lähteä kauppaamaan Marc-Andre Fleuryn. Sitä kautta Penguinsin palkkakaton alle aukeaisi jättimäinen yli 10 miljoonan dollarin lisätila. Tässä tapauksessa jopa Kevin Shattenkirkin kiinnittäminen alakertaan olisi mahdollista.

Toisaalta tässä kohtaa Rutherford saattaa haluta kaksi luotettavaa, tai ainakin tuttua, maalivahtia kaksikon Matt Murray & Fleury muodossa. Mikäli nimittäin Fleury kaupattaisiin, olisi kaikki Murrayn varassa, sillä 21-vuotiaasta Tristan Jarrysta tuskin olisi juurikaan NHL:n pudotuspeleissä apua.

Vaikka siis Shattenkirkin kiinnitys saattaisi olla teoriassa mahdollista, lienevät potentiaalisimmat vaihtoehdot jotain Johnny Oduyan ja Mark Streitin suuntaista edellyttäen, että Dallas Stars sekä Philadelphia Flyers jäävät pudotuspelien ulkopuolelle.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.