Philadelphia Flyersin alumni-joukkue kohtaa Venäjän alumni-joukkueen ensi viikon aikana Moskovan Punaisella torilla.

Hankkeen takana on ollut Philadelphia Flyersin entinen pelaaja, Broad Street Bullies -aikoina pelkoa vastustajissa aiheuttanut Joe Watson. Hän on kerännyt kasaan pennsylvanialaisseuran entisiä pelaajia, jotka siis lukeutuvat seuran alumni-joukkueeseen.

Reissu Venäjälle ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan houkutteleva Flyersin entisille pelureille, etenkään vallitsevan poliittisen ilmapiirin näkökulmasta katsottuna, ja Watson saikin mukaansa ainoastaan yhdeksän alumni-pelaajaa. Heidän lisäkseen joukkueessa pelaa Venäjällä asuvia entisiä Flyers-pelaajia sekä Watsonin sisarenpoikia.

– Kysyin yhteensä 150 pelaajaa mukaan. Ajattelin heidän (venäläisten) haluavan perua ottelun, kun en saanut riittävästi pelaajia mukaan, mutta he halusivat meidän tulevan ehdottomasti, Watson kertaa Courier-Postille.

Flyersilla ja Venäjän maajoukkueella on keskinäistä historiaa jo Kylmän sodan ajoilta, sillä Venäjä kävi ottamassa aikanaan pennsylvanialaisseuralta sekä tuloksellisen että fyysisen selkäsaunan ottelussa, jossa ei säästytty edes katkenneilta luilta.

Putin = ”todellinen maalitykki”

Watson päätti vetää hihastaan myös todellisen ässäkortin, kun hän ilmoitti kutsuneensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin pelaamaan johtamansa maan joukkueessa.

Putin on tuttu näky erilaisista hyväntekeväisyysotteluista. Yhtä tuttu näky on myös se, kun hänen annetaan paukuttaa maaleja niin sanotusti täysin ilmaiseksi. Esimerkiksi vuonna 2014 hän pelasi samassa kentällisessä Pavel Buren ja Vyacheslav Fetisovin kanssa, tehden tehot 6+5 ja vuonna 2015 hän teki näytösottelussa kahdeksan maalia.

Watson kuitenkin ilmoittaa rohkeasti, että heiltä Putin ei tule saamaan minkäänlaista erityiskohtelua, vaikka hän hieman alkuun empiikin.

– En oikein osaa sanoa siitä. Mutta kyllä hänen tulee ansaita kaikki haluamansa meitä vastaan. Saatamme joutua Siperiaan, mutta mitä sitten? Meillä tulee olemaan hauskaa, Watson naureskelee.

Putinin osallistumista ei voida kuuluttaa vielä kirkossa satavarmaksi, sillä turvallisuussyistä hänen ohjelmansa kerrotaan vasta 24 tuntia ennen ottelun alkua, mutta todennäköistä on, että hän tulee olemaan mukana ottelussa.

Toki Watsonin kommentit saattavat kääntää pään, sillä mikäli ex-Flyers-pelurin puheita on uskominen, Putin ei pääse tällaisen surffailun makuun: