Kevin Cheveldayoff astui Winnipeg Jetsin GM:ksi, kun seura muutti vuonna 2011 Atlantasta Kanadaan. Hän on siis ehtinyt toimia seuran toimitusjohtajana pian kuuden vuoden ajan.

Mies on tehnyt Winnipegissä tähän mennessä hyvää työtä, sillä Cheveldayoff on rakentanut kokoonpanoa pääasiassa maltilla, omien varauksien kautta. Mark Scheifele, Patrik Laine sekä Nikolaj Ehlers ovat muun muassa kaikki Cheveldayoffin varaamia pelaajia.

GM ei ole kuitenkaan tehnyt Winnipegissä valtavia siirtoja juuri lainkaan. Toki hän on lähettänyt esimerkiksi Andrew Laddin Chicagoon sekä Evander Kanen Buffaloon, mutta siihen se sitten oikeastaan jääkin. Suuren suuria paukkuja ei Jets ole käytännössä muutoin tehnyt.

Näissäkin tapauksissa Cheveldayoff on lähettänyt suuren profiilin pelaajansa toisaalle, saaden vaihdossa nuoria lupauksia, kuten esimerkiksi Tyler Myersin ja Marko Danon. Ensimmäisenä mainittu oli toki jo NHL:ssä tasonsa näyttänyt puolustaja, mutta hänenkin kohdallaan kehitys oli vielä kesken.

Ensimmäistä kertaa markkinoilla ostajan roolissa

Winnipegin viime kausi oli murheellinen, sillä pudotuspelihaaveet saatiin haudata jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua. Tällä sesongilla meininki on kuitenkin toista luokkaa, sillä kanadalaisseuralla on kaikki eväät edetä kevään tosipeleihin.

Kaiken lisäksi Jets on yhä vieläkin niin sanotusti matkalla. Seuran kokoonpanossa on valtava määrä potentiaalia, mutta matka huipulle on yhä vielä kesken. Jets pelaa viihdyttävää, vauhdikasta ja hyökkäävää jääkiekkoa, mutta tällä ei vielä mestaruuksia voiteta.

Toki tämäkin on Stanley Cup -jahdissa tärkeä tekijä, sillä ilman maaleja otteluita on hankalaa voittaa. Joukkueella on kuitenkin käsissään myös ongelmia, joista suurin osa löytyy alakerran pelaamisesta.

Tähän Cheveldayoffin olisi reagoitava hyvissä ajoin, mikäli Jets haluaa pysyä oikeilla raiteilla. Kaiken lisäksi tämän kauden siirtotakarajalla on vapaana kaksi kovan luokan tekijää, mitä tulee oman pään pelaamiseen: Kevin Shattenkirk sekä Ben Bishop.

Näihin kahteen pelaajaan Jetsin olisi hyvä panostaa, ja panostaa oikein huolella. Vaikka molempien sopimukset ovatkin kesällä katkolla, olisi jompikumpi herroista oiva lisä kanadalaisseuran keskinkertaiseen alakertaan. Ainakin kevään ajaksi.

Tämä olisi loistavaa jo pelkästään Jetsin uskottavuuden kannalta, sillä seuran taival NHL:ssä ei ole ollut vielä tähän mennessä kovinkaan suuri menestys.

Yksi vaihtoehto olisi myös The Fourth Periodin mukaan Detroit Red Wingsin Mike Green, vaikkakin tasollisesti hän ei yllä aiemmin mainitun kaksikon rinnalle.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.