NHL-maailma on ollut toistaiseksi vaitonainen Donald Trumpin asettamista maahantulokielloista, mutta nyt New York Rangersin Mika Zibanejad avautui aiheesta.

Esimerkiksi NHL:n komissaarina toimiva Gary Bettman ei lähtenyt kommentoimaan tilannetta All Star -viikonlopun aikana millään tavoin, kun häneltä udeltiin kantaa asiaan.

Ei ole kuitenkaan sattumaa, että juuri ruotsalaishyökkääjä lähti puhumaan Trumpin toimista, sillä niillä on suora vaikutus häneen: 23-vuotiaan Zibanejadin juuret ovat nimittäin Iranissa, joka joutui Trumpin kieltolistalle.

Zibanejadin perhe asuu Iranissa. Heillä on ollut jo ennestään vaikeuksia päästä Yhdysvaltoihin ja nyt tilanne muuttui mahdottomaksi. Ruotsalaispeluri ei tiedäkään, että koska hän pääsee näkemään perheensä.

– Tänne tuleminen ei ole ollut heille helppoa, eikä tämä todellakaan tee sitä yhtään helpommaksi; ei se ole edes mahdollista enää tässä kohtaa, Zibanejad surkuttelee NBC Sportsille.

– Asiaa on vaikea lähteä kommentoimaan, enkä halua käsitellä sitä liian syvällisesti, mutta linjaus näyttää olevan hyvin yksioikoinen ja heidän linjaukset ovat hyvin suoria. Monille on kuitenkin edelleen epäselvää, että mikä on kiellettyä ja mikä ei.

Sinällään on kuitenkin positiivista, että Zibanejad päästettiin kansainväliseltä lennolta takaisin Yhdysvaltoihin, vaikka hän siis omistaa Ruotsin passin ohella myös Iranin passin.