Boston Bruinsin Brad Marchand on kunnostautunut viime vuosina olemaan joukkueelleen tärkeä pelaaja etenkin hyökkäyspään tehojen osalta. Toki kanadalainen on yhä edelleen se sama työteliäs laituri, kuin ennenkin, mutta hän on jättänyt vain rottailut pelistään pois.

Tai no; Marchandin uuteen imagoon tuli kolme päivää sitten kova kolaus, kun hän kampitti Detroit Red Wingsin puolustaja Niklas Kronwallin vaarallisesti takaapäin. Kyse oli ennemminkin jalkapyyhkäisystä, mutta liigan mukaan Marchandin temppu kuului kategoriaan ”vaarallinen kampitus”.

William Schiesswohl

@Schiess_will
Brad Marchand Slewfoots Niklas Kronwall youtu.be/8TKLM_O1rt8 via @YouTube

Mittava historia kurinpidon kanssa

Luonnollisesti Marchand joutui tempustaan kurinpidon käsittelyyn, ja yleinen mielipide oli se, että hän olisi ansainnut itselleen pelikiellon. Kurinpito oli kuitenkin eri mieltä, sillä se lätkäisi miehelle pelkän sakon.

Sakko oli toki todella tuntuva, 10 000 dollaria, mutta samalla Marchand pääsi kuin koira veräjästä. Hän olikin mukana joukkueen kokoonpanossa viime yönä, kun Bruins otti ison voiton Pittsburgh Penguinsistä.

– Hän luisteli tänään, kuin olisi ollut 10 000 dollaria normaalia kevyempi. Hän suorastaan lensi jäällä, osoitti parasta osaamistaan ja pelasi kovaa, Marchandin joukkuekaveri David Backes naureskeli Newsdayn mukaan.

Marchand tunsi olonsa luonnollisesti kiitolliseksi siitä, että hän selvisi tempustaan ilman pelikieltoa.

– He (kurinpito) päästivät minut tällä kertaa pälkähästä. Koin oloni onnekkaaksi, kun sain pelata tänään ja olla osana suurta voittoa, Marchand sanaili.

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun kanadalaishyökkääjä oli kurinpidon asiakkaana. Voit tutustua Marchandin mittavaan historiaan kurinpidon kanssa tämän linkin takaa.