Boston Bruinsin kanadalaishyökkääjä Brad Marchand on profiloitunut viime vuosina kovaksi maalintekijäksi, vaikka mies tunnettiin aiemmin puhtaana agitaattorina ja likaisten temppujen mestarina.

Hän on pikkuhiljaa onnistunut pääsemään vanhasta maineestaan eroon, mutta tähän tuli kova särö joukkueen edellisessä kamppailussa Boston Bruinsia vastaan.

Marchand nimittäin pyyhkäisi Detroit Red Wingsin puolustaja Niklas Kronwallia takaapäin, eikä ruotsalaisella ollut mahdollisuutta nähdä Marchandin tuloa. Kronwall ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa, vaan hän pelasi ottelun loppuun saakka.

Marchand ei saanut tilanteesta jäähyä, mutta kurinpidolta temppu ei jäänyt huomioimatta. Hän joutuu nimittäin kurinpidon kuultavaksi, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tulee Marchand saamaan tilanteesta jonkinasteisen rangaistuksen.

Uskomattoman laaja historia rottailun parissa

Kuten jo aiemmin mainittu, tunnetaan Marchand tätä nykyä pisteitä nakuttelevana hyökkääjänä, mutta asiat eivät aina ole olleet näin. Aikanaan Marchand ei nimittäin tuntunut osaavan muuta, kuin likaisia temppuja.

Hänen listansa sanktioiden suhteen onkin laaja ja kirjava. Viimeisen kuuden vuoden aikana kanadalaista on rankaistu jopa kuuteen eri otteeseen.

Kaikki sai alkunsa maaliskuussa 2011, kun hän sai kahden ottelun pelikiellon taklattuaan R.J. Umbergeria kyynärpäällä päähän. Saman vuoden joulukuussa Marchandille ojennettiin sakkorangaistus pyyhkäisemisestä Matt Niskasta kohtaan.

Heti perään, tammikuussa 2012 Marchand sai viiden ottelun mittaisen pelikiellon Sami Salon leikkaamisesta. Tämän jälkeen mies kuitenkin rauhoittui, eikä hän saanut rangaistuksia kolmeen vuoteen.

Kaikki kuitenkin muuttui tammikuussa 2015, kun hän pyyhkäisi Derick Brassardia. Hän ansaitsi tästä itselleen kahden ottelun pelikiellon. Saman vuoden marraskuussa Marchand sai sakot väkivaltaisuudesta Gabriel Landeskogia kohtaan.

Heti perään, joulukuussa 2015 Marchand sai kolmen ottelun mittaisen pelikiellon Mark Borowieckin leikkaamisesta.

Ja tässä vaiheessa on vielä syytä muistaa, että NHL:n kurinpito ottaa huomioon pelikieltoja jaellessaan kyseisen pelaajan ”rikoshistorian”.