Dallas Starsin ”kettuilu” Yhdysvaltain tuoreen presidentin Donald J. Trumpin suuntaan meni kaikilta muilta joukkueen kotiottelussa paikalla olleilta enemmän tai vähemmän ohitse, paitsi yhdeltä.

Tämä yksi henkilö oli baseballista bloggaava Kate Morrison. Ilman häntä koko vitsi siis ei olisi nähnyt käytännössä ottaen päivänvaloa, mutta hänen valokuvansa toi somen välityksellä iloa kaikkien meidän jääkiekkofanien koteihin.

Vitsi oli siis kuittailua Valkoisen talon suuntaan, jossa Trumpin joukkiot saivat heti ensimmäisten päivien aikana aikaan pienimuotoisen skandaalin. Trumpin ottaessa vastaan Yhdysvaltain presidenttiyden Washingtonin suunnalta nimittäin väitettiin, että paikan päällä oli suurempi yleisö kuin koskaan – tarkalleen ottaen 1,5 miljoonaa – tosin esimerkiksi ilmakuvat kertoivat aivan toista tarinaa.

Lopulta Valkoisen talon lehdistösihteeri alkoi puhua ”vaihtoehtoisista faktoista”, mikä nyt kertoo jo kaikille, miksi kohu nousi.

Ja mitä Stars sitten teki? Annetaan Morrisonin kuvan puhua puolestaan.

Kate Morrison

@unlikelyfanatic
Stars Jumbotron with a topical joke.

Aivan oikein, Stars ilmoitti yleisömääräkseen 1,5 miljoonaa, mikä on todella huvittava ja nokkela reagointi ajankohtaiseen aiheeseen.

– En normaalisti koskaan ehdi kaivamaan puhelinta ja ottamaan kuvaa kaikista muista hauskoista viesteistä, joita valotaululla on ollut. En osannut odottaa, että siitä tulisi viraali. Ajattelin sen olevan vain hauska tuplavitsi ajankohtaisesta aiheesta ja jääkiekosta Teksasissa, Morrison ihmettelee Yahoo! Sportsille.

– Olen yllättynyt siitä, että näyttäisin olevan ainoa, tai ainakin yksi todella harvoista, jotka ovat twiitanneet kuvan siitä. Oli todella omituista huomata, kun puhelimeni alkoi täyttyä uudelleentwiittauksista, kommenteista ja lainauksista. Luulin, että olisin vain ajanut sillä ihmiset, jotka seuraavat minua baseballin vuoksi, lopettamaan seuraamiseni.

”Dallas itsessään on sinipunainen”

Yhteen asiaan Morrison oli kuitenkin todella pettynyt: siihen, että monet olivat ottaneet somessa hänen ottamansa valokuvan luvatta omaan käyttöön, ilman mitään merkintöjä kuvan ottajasta – siis Kate Morrisonista.

– Se on ollut todella turhauttavaa, vaikka tesin, että tätä tapahtuu internetissä.

– Mutta minä kuitenkin maksoin lipuista, parkkeerauksesta ja ruoista. Omistan kuvan, vaikka vain satuin olemaan oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja työ oli Jason Danbyn (Starsin ottelutapahtumien johtajan) käsialaa. Kyse on kuitenkin on kuvajournalismista ja raportoinnista.

Moni oli yllättynyt siitä, että juuri teksasilainen NHL-seura lähtee ottamaan republikaanipresidentin toimiin kantaa, sillä Teksas tunnetaan republikaanivaltaisena. Morrison sen sijaan ei ollut yllättynyt.

– Dallas itsessään on itse asiassa hyvinkin sinipunainen ja täällä äänestettiin hyvinkin ”sinisesti” vaaleissa. Vaikka Teksas itsessään on punainen, niin täytyy muistaa, että Teksas on jättimäisen kokoinen osavaltio.

– Stars puolestaan on yksi liigan sarkastisimmista seuroista, täynnä sarkastisia ihmisiä, joten vaikka en ihan tuollaista vitsiä odottanutkaan, niin täällä ei mikään asia ole koskematon.