Winnipeg Jets on hävinnyt edellisestä neljästä ottelusta kolme, joten meno kaukalossa ei ole tällä hetkellä parasta mahdollista. Tämä on tiedostettu myös seuran sisällä, minkä vuoksi Jetsin pelaajat päättivätkin pitää oman palaverinsa viime öisen tappion jälkeen, kun Arizona Coyotes oli parempi lukemin 4-3.

Jetsin pukukopin ovet pysyivät säpissä 16 minuuttia ottelun jälkeen. NHL:n säännöt kertovat, että ovet olisi avattava medialle viisi minuuttia sinne saapumisen jälkeen.

Viime öinen palaveri oli kuitenkin normaalista poikkeava, sillä äänessä olivat ainoastaan pelaajat. Meininki kopissa saattoikin olla kireä, sillä kapteeni Blake Wheelerin kommentit sen jälkeen olivat hyvin äkäiset.

– No mitä luulette… oletatteko, että istuimme kopissa hiljaa ja pidimme oven siksi kiinni? Luonnollisesti keskustelimme asioista keskenämme, mutta en aio kertoa teille mitään, mitä täällä huoneessa sanottiin, Wheeler vaahtosi ottelun jälkeen Winnipeg Sunin mukaan.

”Me emme luovuta ikinä”

Jets on tällä hetkellä kolmeen pisteen päässä pudotuspeliviivasta, joten hätä ei ole vielä suurimmillaan. On kuitenkin fakta, että nykyinen meno ei voi jatkua kovinkaan kauaa, muutoin kevään tosipelit karkaavat liian kauaksi.

Siksi olisikin enemmän kuin suotavaa, että Jets on pelipäällä heti tänään, kun se kohtaa isossa ottelussa Los Angeles Kingsin.

Me voimme olla parempia, eivätkä pelaajat luovuta koskaan. Voimmeko tehdä asioita paremmin? Totta kai. Voimmeko saada itsestämme enemmän yksilöinä irti? Kyllä, mutta me emme luovuta ikinä, Jetsin päävalmentajana toimiva Paul Maurice kertoi.

– Tänäänkin jatkoimme taistelua aina loppuun saakka, ja se tarkoittaa todella paljon juuri tällä hetkellä.

Ikävä Patrik Lainetta

Jets on joutunut nyt tulemaan toimeen ilman tähtihyökkääjäänsä, Patrik Lainetta, viimeiset kolme ottelua. Näistä joukkue on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi, joten paremminkin olisi voinut mennä.

Todellisuudessa Laineen menetys on Jetsille kuitenkin merkittävä. Nuorukainen on ollut kauden ensimmäisen puolikkaan ajan kanadalaisseuran yksi tärkeimmistä pelaajista, yhdessä sentteri Mark Scheifelen kanssa.

Laineen poissaolo on heijastunut myös kanadalaissentterin tekemiseen, sillä Scheifele ei ole ollut viime peleissä oma itsensä. Toki hän teki kaksi maalia Montreal Canadiensia vastaan, mutta siinäpä se sitten onkin.

Laine, Scheifele ja Nikolaj Ehlers ovat kuitenkin muodostaneet Jetsin tähän mennessä parhaimman vitjan, joten pakostakin suomalaistähden poissaolo ei seuralle mitään muuta, kuin hallaa.