TSN-toimittaja Gord Miller julkaisi ennen yön Kanadan ja Venäjän kohtaamiista oman joukkueensa, joka koostui nuorten MM-kisoissa menestyneistä pelaajista.

Nuorten MM-kisat viettävät 40-vuotisjuhlaansa, jonka kunniaksi Miller nimesi neljä hyökkäysketjua, kolme pakkiparia ja kolme maalivahtia.

Maalin suulta joukkueessa löytyy Manny Legace, joka voitti nuorten MM-kultaa vuonna 1993. Toisena maalivahtina löytyy Neuvostoliittoa edustanut ja jo edesmennyt Jevgeni Belosheikin. Hän voitti nuorten MM-kultaa vuonna 1984.

Ensimmäinen suomalaispelaaja löytyy kolmantena maalivahtina, kun Kari Lehtonen on joukkueessa. Lehtosen palkintokaapista löytyy nuorten MM-kisojen hopea vuodelta 2001.

Foppa, The Great One, Suomen-tappaja…

Hyökkäyksestä joukkueesta löytyy Peter Forsbergin, Wayne Gretzkyn ja Pavel Buren kaltaisia pelimiehiä. Forsberg saalisti nuorten kisoista kaksi hopeaa ja hänellä on myös piste-ennätys yhdessä turnauksessa, kun hän teki hurjat 31 (7+24) tehopistettä vuoden 1993 kisoissa.

Gretzky sen sijaan oli kisoissa vuonna 1978, kun hän oli vasta 16-vuotias. Hän sai tuliaisiksi pronssisen mitalin ja nimityksen kisojen tähdistökenttään.

Puolustuksesta löytyykin sitten se toinen suomalainen, kun Reijo Ruotsalainen on valittu puolustukseen. Ruotsalainen osallistui nuorten kisoihin vuosina 1977-1980 ja voitti viimeisenä vuotena hopeaa. Samana vuonna hänet valittiin myös kisojen parhaaksi puolustajaksi sekä tähdistökentälliseen.

Koko joukkueen voit katsoa alla olevasta kuvasta.

Gord Miller 🌻🇺🇦

@GMillerTSN
Here they are, my picks for the #WorldJuniors 40th anniversary team (based solely on their performance in the WJC).