Montreal Canadiens on alkukaudesta ollut kivenkova vastustaja tasan jokaiselle NHL-joukkueelle (pois lukien eräs 10-0 tappio Columbus Blue Jacketsille), sillä joukkue on löytänyt hyvän balanssin alakertaansa.

Puolustusta johtaa isännän ottein Shea Weber, joka saattaa napata ensimmäisen Norris Trophynsa kauden päätteeksi liigan parhaana puolustajana. Maalinsuulla Carey Price on totutusti ”Jesus Price” ja on tämän planeetan kovin kiekkokassari tällä hetkellä.

Canandiens saattaa jopa voittaa runkosarjan, mutta playoffeissa pelkkä Price – eikä myöskään Weber – riitä, sillä hyökkäyksen syvyyden puute tuo ongelmat esiin.

Sentteriosasto vuotaa

Neljästä Habs-sentteristä ykkönen, Alex Galchenyuk, sekä nelossentteri Torrey Mitchell hoitavat hommansa kunnialla. Galchenyukista on tullut se pistelinko, jota hyökkäys on kaivannut. 22 otteluun on syntynyt yhtä monta tehopistettä muodossa 9+13. Mitchell taas on neloskentän miehen tehnyt samaan ottelumäärään kelvolliset 5+2.

Kaksi muuta sentteriä aiheuttavatkin sitten päänvaivaa. Kakkosen keskellä pelaava Tomas Plekanec on saanut alkukaudesta aikaan ainoastaan seitsemän (1+6) tehopistettä ja kolmosen keskellä pelaava David Desharnais myös samaiset (3+4) seitsemän pinnaa.

Tuttu uhkakuva edessä

Mikäli Canadiens aikoo kevään peleissä jatkaa pitkälle, on sen saatava syvyyttä sentteriosastolle. Talon sisällä ratkaisuna voisi koettaa Andrew Shawta tai Philip Danaultia. Muuten ovat kortit vähissä. GM Mark Bergevinin luulisi tekvän ongelmalle jotakin, sillä keväällä ykkös -ja neloskentän sentterit eivät riitä, syvyyttä olisi saatava.

 

Canadiens pelasi loistavan runkosarjan myös 2014-15, mutta lento katkesi lyhyeen Tampa Bay Lightningin käsittelyssä playoffeissa, sillä Price ei pystynyt ilta toisensa jälkeen pitämään joukkuetta mukana. Myös tuolloin hyökkäyksen puute jätti joukkueen pulaan. Lisäksi joukkue luotti Priceen aivan liikaa, mikä ei myöskään saa toteutua tulevana keväänä.