Donald Trumpin (rep.) yllättävä voitto Hillary Clintonista (dem.) Yhdysvaltain presidentinvaaleista aiheutti keskustelua myös jääkiekkopiireissä.

Tokikaan mitään kommentitulvaa NHL:n suunnalta ei nähty, sillä toisin kuin muiden Pohjois-Amerikan ammattilaissarjojen pelaajat, NHL-pelaajat eivät juurikaan ota tällaisiin asioihin julkisesti kantaa.

TORONTO, ON - SEPTEMBER 15: Johnny Gaudreau of Team North America listens to a question during Media day at the World Cup of Hockey 2016 at Air Canada Centre on September 15, 2016 in Toronto, Ontario, Canada. (Photo by  Minas Panagiotakis/Getty Images)
Johnny Gaudreaun keskittyminen on selkeästi vain jääkiekossa ja siitä nauttimisessa. Kuva: Getty Images

Joitain poimintoja NHL-pelaajien mielipiteistä oli kuitenkin löydettävänä. Varsin erikoista oli myös huomata NHL:n johtajien olevan varsin konservatiivisia, sillä 4,6 miljoonasta dollarista peräti 4,09 miljoonaa meni republikaanien vaalikampanjaan, kertoo The Guardian.

Calgary Flamesin yhdysvaltalaishyökkääjä Johnny Gaudreauta vaalien tulos ei juurikaan kiinnostanut (canoe.com):

”Minulle se oli ok. Rehellisesti sanottuna, minua ja perhettäni ei ole oikeastaan koskaan kiinnostanut politiikka. Vanhempani ovat täällä Calgaryssa. Keskustelimme asiasta illallisen parissa jonkin verran ja katsoimme lähetystä hieman myös televisiosta. Mutta se ei kosketa juurikaan jokapäiväistä elämäämme. Totta kai se on iso juttu Yhdysvalloissa. Me luimme siitä, mutta emme murehdi siitä turhan paljon.”

Buffalo Sabresin Robin Lehner otti puolestaan mielenkiintoisella tavalla kantaa Trumpin voittoon: hän iski miehen tarran maskiinsa (USA Today):

”Vaikka en olekaan amerikkalainen, arvostan sitä, mitä armeija tekee. Tämä on pieni tuki minun valinnalleni, Trumpille.”

Philadelphia Flyersin päävalmentaja David Hakstol, joka omaa sekä Yhdysvaltain että Kanadan passit, esitti oman toivomuksensa Trumpin suuntaan ja myös jyrkän mielipiteen Kanada-puhelijoille (CSN Philly):

”Mielestäni puhuminen Kanadaan muuttamisesta on typerää: joko teet sen, tai et tee. Onneksi vaalit ovat ohitse. Toivon meidän näkevän hyvää, vahvaa ja positiivista johtajuutta. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kaikki ovat yllättyneitä tuloksesta, mutta minua ei yllätä mikään poliittisessa maailmassa.”

David Backes, joka on kuulunut useasti Yhdysvaltain maajoukkueen kapteenistoon, totesi Yhdysvaltain menneen viime aikoina eteenpäin ja toivoi sen jatkuvan (CBS Boston):

TORONTO, ON - SEPTEMBER 17: David Backes #42 of Team USA warms up prior to the game against Team USA during the World Cup of Hockey tournament at the Air Canada Centre on September 17, 2016 in Toronto, Canada.  (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)
David Backesin kommentit kiinnostivat, sillä hän kuuluu Yhdysvaltain maajoukkueen vakiokasvoihin. Kuva: Getty Images

”Olihan se yllätys valtaosalle amerikkalaisista, siis tulos itsessään. Mutta kansa on puhunut. Loppujen lopuksi me olemme kaikki osa samaa tiimiä, koska olemme amerikkalaisia. Toivottavasti maamme jatkaa ylöspäin menevässä suhdanteessa, jossa olemme mielestäni olleet viime aikoina. Toivon sen jatkuvan, jotta voimme kaikki kukoistaa yhdessä.”

Toinen Boston Bruinsin yhdysvaltalaispelaaja ei puolestaan halunnut tuoda kommenteissaan nimeään julki, vaan kommentoi anonyymina (CBS Boston):

”Meillä on oma työmme tehtävänä, eivätkä pomomme oikeastaan halua ilmaisevan mielipiteitämme ja ne halutaan pitää kaukalon ulkopuolella.”