Calgary Flamesin viime kausi oli murheellinen etenkin maalivahtien kannalta, sillä sekä Jonas Hiller, Karri Rämö että Joni Ortio epäonnistuivat tehtävässään pahasti. Tästä kaiken kertoo se, että yksikään kolmikosta ei kiekkoile tällä hetkellä NHL-kaukaloissa.

Seura reagoi tähän menneenä kesänä, sillä se hankki itselleen vaihtokaupan kautta uuden veräjänvartijan St. Louis Bluesista, Brian Elliottin muodossa.

Kaiken piti tämän jälkeen olla hyvin, sillä Flamesin menestyshaaveet viime kaudella kaatuivat juurikin heikkoon maalivahtipelaamiseen. Etenkin sen vuoksi, että Flamesin toissa kausi oli todellinen tuhkimotarina. No, toisin on käynyt, ainakin kauden alun perusteella.

Elliott ei nimittäin ole ollut lähelläkään sillä tasolla, mitä Flames häneltä toivoi. 31-vuotias kanadalaisvahti on pelannut neljä ottelua, joissa hänen tilastonsa ovat umpisurkeat, 83,9/4.72.

Entinen seurakaveri puolustelee

Lienee sanomattakin selvää, että Elliottin tilastot tulevat paranemaan nykyisestään. Esimerkiksi viime kaudella hänen torjuntaprosenttinsa oli 93 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.07. Toki hänen edessään pelasi paremmin organisoitu puolustus, mutta rehellisyyden nimissä Flamesin vastaava ei missään nimessä ole heikko.

Nyt Elliottin Bluesin aikainen seuratoveri, maalivahti Jake Allen, on avannut sanaisen arkkunsa kollegansa heikkojen esitysten suhteen. Tilanne ei ole hänen mukaansa huolestuttava, pikemminkin päinvastoin.

– En murehtisi siitä lainkaan, mutta se on toki vain minun näkemykseni. Hän on yksi kilpailullisimmista ihmisistä, jonka olen ikinä tavannut, ja hän löytää tasonsa pian, Allen kertoi Calgary Heraldille.

– Luonnollisesti hänen starttinsa Calgaryssa ei ole ollut hyvä, mutta kun asiat eivät mene hänen haluamallaan tavalla, hän löytää keinon nousta siitä suosta. Olen sataprosenttisen varma siitä. En olisi huolissani, jos olisin Flames-kannattaja.