Pierre-Alexandre Parenteaun piti palata kaudeksi 2016-17 New York Islandersiin ja mahdollisesti jopa kapteeni John Tavaresin rinnalle.

Kokenut kanadalaislaituri iloitsikin julkisesti, kun hän sai vuoden mittaisen sopimuksen, olihan hän löytänyt itsensä pelaajana juuri Tavaresin kanssa pelatessaan.

– Minulla toimi loistavasti kemiat Johnnyn kanssa, kun pelasin täällä, mutta en pidä mitään itsestäänselvyytenä. Tulen pelaamaan sillä paikalla, jossa valmennusjohto haluaa minun pelaavan, Parenteau hehkutti vielä syyskuussa SNY:lle.

Parenteaun tilanne muuttui kuitenkin radikaalisti aivan kauden alla, kun Islanders päätti asettaa hänet waiver-listalle. 33-vuotias laituri napattiin odotetusti toiseen seuraan, kun New Jersey Devils käytti tilaisuuden hyväkseen.

”Motivaationi on huippulukemissa”

Luonnollisesti Islandersin päätös tuli kokeneelle pelimannille jonkinasteisena pettymyksenä. Hän käänsi kuitenkin välittömästi uuden lehden, kun kutsu Devils-paitaan kävi.

– Päävalmentaja John Hynes on ollut todella reilu minua kohtaan. Hän on kertonut minulle, että mitä hän minulta odottaa ja tiedän saavani täällä ison mahdollisuuden, jos kykenen pelaamaan hyvin, Parenteau toteaa itsevarmana NJ.com:n haastattelussa.

Ja hyvin Parenteau on todella pelannut. Hän aloitti Devils-uransa kolmoskentällisessä, mutta on jo nyt valloittanut tontin joukkueensa ykkösvitjasta, Taylor Hallin ja Travis Zajacin rinnalta. Syrjään – siis kolmoskentälliseen – joutui Devante Smith-Pelly.

– Motivaationi on todella korkealla juuri nyt. Luonnollisesti haluan todistaa Islandersin ratkaisun vääräksi. Olen nyt Top 6 -hyökkääjien joukossa ja uskon todella, että pystyn vaikuttamaan pelaamiseemme. Aion siis käyttää saamani tilaisuuden hyväkseni.

Parenteau on pelannut Devilsin molemmat ottelut ja tehnyt niissä tehot 1+1. Hän on joukkueensa paras pistemies.