Vaikka Dylan Strome on huippulupaava hyökkääjä, joka varattiin Arizona Coyotesiin toissa kesänä heti Connor McDavidin ja Jack Eichelin jälkeen, vaikuttaa yhä enemmän ja enemmän siltä, että hänen NHL-debyyttinsä ei tule tapahtumaan vieläkään.

Tällä hetkellä nimittäin pidetään jo melkoisen varmana, että superlupauksen pelipaikan tulee viemään Laurent Dauphin, joka on vakuuttanut seuran harjoitusleirillä päävalmentajana toimivan Dave Tippettin.

Dauphin on tällä hetkellä nokkimisjärjestyksessä Stromen edellä siitä syystä – ainakin kiekkotoimittaja Craig Morganin mukaan -, että hän on ”kypsempi”, ”tasaisempi suorittaja” ja ”kokeneempi” kuin 19-vuotias kanadalaislupaus.

Kesällä 2013 toisella kierroksella Coyotesiin varattu Dauphin on pelannut tähän mennessä kahdeksan NHL-ottelua tehoin 1+0. Nämä kamppailut tulivat kaikki viime kauden aikana, mutta kanadalaisen kausi kului enimmäkseen AHL:n puolella. Farmisarjassa 21-vuotias hyökkääjä pelasi 66 runkosarjaottelua (11+13).

Vaikka Dauphinin NHL-kokemus on hyvin laihaa, on syytä muistaa, että Stromella ei ole tähän mennessään tilillään yhtä ainutta ottelua miesten sarjoista. Tilannetta kuitenkin hankaloittaa se fakta, että Stromea ei voida asettaa AHL-seuran riveihin siitä syystä, että hän saapui NHL:ään juniorisarja OHL:stä.