19-vuotiaalle Connor McDavidille on ojennettu valtaisa vastuu, sillä Edmonton Oilers nimesi nuorukaisen seurahistorian 15. kapteeniksi. Kanadalaissentteri liittyy samalla legendaariseen joukkioon, sillä Oilersin kapteeneina ovat toimineet ennestään muun muassa Wayne Gretzky, Mark Messier sekä Doug Weight.

McDavid on nyt NHL:n historian kaikkien aikojen nuorin kapteeni, sillä hänellä on ikää tarkalleen ottaen 19 vuotta ja 266 päivää. Kyseistä titteliä kantoi ennen McDavidia Colorado Avalanchen nykyinen kippari, Gabriel Landeskog, joka nimettiin denveriläisseuran kapteeniksi 19 vuoden ja 286 päivän iässä.

McDavid seuraa uudessa tehtävässään Andrew Ferenceä, joka toimi Oilersin kapteenina vuodet 2013-15. Albertalaisseuralla ei ollut viime kaudella lainkaan varsinaista kapteenia, joten tältäkin osin organisaatiossa palattiin ”normaaliin arkeen.”

McDavidin lisäksi Oilers-kapteenistossa tullaan näkemään tulevaisuudessa myös Jordan Eberle, Ryan Nugent-Hopkins sekä seuran kesän megahankinta, Milan Lucic.

Kanadalaisnuorukainen ei toimi suinkaan ensimmäistä kertaa urallaan joukkueensa kapteenina. Hän oli esimerkiksi OHL-seura Erie Ottersin kipparina kauden 2014-15 ajan ja toimi samaisessa tehtävässä myös Pohjois-Amerikan World Cup -ryhmässä. Kyseisen joukkueen päävalmentajana toimi Todd McLellan, joka työskentelee samassa roolissa myös Oilersissa.