Anaheim Ducksin suomalaishyökkääjä Teemu Selänne päätti kesällä jatkaa uraansa vielä yhden kauden ajan.

Näillä näkymin se on kuitenkin viimeinen ja matkan varrella onkin edessä ja jo koettuna muutamia jäähyväisiä eri paikkakunnilla. Yksi niistä tuli jo eteen Winnipegissä.

Selänne vieraili NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa Torontossa.

Kuinka emotionaalinen oli viimeinen peli Winnipegissä?

– Kyllähän se aina on aika spesiaalihetki mennä sinne, koska sieltä on hienoja kokemuksia. Ehkä kuitenkin se edellinen vierailu joulukuussa 2011 oli vielä hienompi, kun palasin Winnipegiin ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen. Mutta kyllä tämäkin vierailu oli hieno, koska kyseessä oli viimeinen kerta.

Sinulle tulee pitkin kautta lukuisia ”viimeisiä” kertoja. Mitä se antaa sinulle, kun fanit kiittävät pitkästä urastasi?

– Se on mukavaa. Tämä on ollut kaikin puolin hieno matka. Minusta on hienoa, että ihmiset tietävät tämän olevan viimeinen kerta ja sen jälkeen taival jatkuu eri tavalla. Toistaiseksi olen nauttinut tästä joka päivä ja se on tämän kaiken A ja O.

Miten olet ottanut vastaan tuon back-to-back -peleihin liittyvän lepuutuksen?

– Se oli vähän meidän yhteinen päätös. Viime vuonna, niin rankka kuin se olikin, niin varsinkin peräkkäisinä päivinä pelatut pelit olivat oikeasti mulle tosi vaikeita. Kun puhuttiin tästä kaudesta, niin se oli pieni ajatuksen heitto ja tultiin siihen päätökseen, että tehdään näin ja luulen, että Ottawassa tulee seuraava. Mä luulen, että se on pitkässä juoksussa erittäin hyvä. Vaikka alussa pystyisin vetämään niitä, niin jossain vaiheessa se kostautuisi.

Miltä kauden alku on tuntunut?

– Kaikin puolin hyvältä. Joukkue on pelannut hyvin ja omat pelit ovat niin tuntuneet hyvältä, ettei ole mitään valittamista.

Kuinka hauskaa ja nautinnollista peli on tuntunut?

– Kyllä se on hyvältä tuntunut. Tietysti se vielä, kun tietää, että nyt oikeasti on viimeistä kertaa, niin yritän ottaa joka päivä ilon irti ja nauttia sillä idealla, ettei tätä päivää, tätä iltaa ja tätä kaupunkia saa tavallaan takaisin. Nyt vain kaikki peliin.

Kuinka paljon helpompaa on ollut pelata nyt, kun olet sanonut, että tämä on viimeinen kausi?

– Jotenkin multa putosi iso riippa sisältäni, kun ilmoitin sen. Tietysti mun vanhemmat, mun oma perhe, kaikki kaverit ja fanit tietävät, että se on loppu kauden jälkeen. Kaikin puolin ollut helpompaa.

Mitä syitä on ollut joukkueen vahvan alkukauden takana?

– Ei siinä ole mitään salaisuutta. Joukkue pelaa kuten viime vuonna ja itse haluaa olla vielä iso osa sitä. Toivottavasti sitä pysyy itse ehjänä ja homma toimii.

Mitä pidät seuraan saapuneesta Jakob Silfverbergistä?

– Jakob on ollut hyvä ja varmaan paranee kauden vanhetessa. Saimme myös uuden sentterin Matthieu Perreaultin, joka on myös ollut erittäin hyvä. Olen innoissani kyllä.

Kuinka kemiat ovat kohdanneet?

– Hyvin on synkanneet, mutta tietysti odotetaan parempaa ja uskon, että joka päivä pystytään olemaan vähän parempia, kun saadaan lisää pelejä ja treenejä alle. Kaikki ominaisuudet ja aseet hyvään kenttään on olemassa.

Teillä on ulkoilmapeli edessä tammikuussa. Koska olet pelannut viimeksi ulkojäällä?

– Se oli varmaan joskus… Siitä on aikaa.

Minkälaiset odotukset sinulla on sitä tapahtumaa kohtaan?

– Musta se on aivan loistava idea ja kukaan ei olisi uskonut, että Kaliforniassa pelataan ulkoilmaottelu. Maailma kehittyy ja NHL kehittyy. Siitä tulee varmaan huikea kokemus.

Mitä uskot, saadaanko jää toimimaan Dodgers Stadionilla?

– Uskon että se onnistuu, koska tammikuussa Kalifornian iltalämpötila on 10-12 asteen tienoilla. Siihen pystyy tekemään jo aika hyvän jään, mutta mielenkiintoista nähdä, kuinka se kestää, kun pelaamme tosissaan.