Colorado Avalanche on avannut kautensa uuden päävalmentajanansa Patrick Royn alaisuudessa kahdella voitolla.

Roy kävi Toronto Maple Leafsin vierailun yhteydessä NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa.

Onko mukava tulla Torontoon ottaen huomioon taustasi naapuri-Quebecistä?

– Kyllä. Toronto on mahtava paikka pelata kiekkoa. Täällä on hyvät fanit ja luulen, että monella meidän pelaajista on juuret Ontariossa, joten he ovat innoissaan täällä pelaamisesta.

Viime viikkoinen ”yhteenotto” Bruce Boudreaun kanssa, jouduitko sen jälkeen ongelmiin Joe Sakicin kanssa?

– En. Joella ei ollut mitään tekemistä sen kanssa. Tällaisia asioita tapahtuu sillöin tällöin ja tarkoituksena oli suojella pelaajia. Jos sopii, niin puhuisin mieluummin Toronto-pelistä.

Millaista arki on nyt ollut sinulle NHL:ään paluun jälkeen?

– Toistaiseksi se on ollut hienoa. Syy siihen on ollut edessäni olevien pelaajien laatu. Olemme tehneet paljon opettamista ensimmäisestä päivästä alkaen ja he ovat olleet erittäin vastaanottavia. He ovat tehneet kovasti töitä.

Minkälaisena koet roolisi?

– Olen täällä pelaajien partnerina. Olen täällä auttamassa heitä saavuttamaan tavoitteitaan, olen täällä kommunikoimassa heidän kanssaan, olen auttamassa jokaista tulemaan parhaaksi pelaajaksi, mikä on heille mahdollista. He tietävät, että oveni on aina avoinna ja he voivat tulla juttelemaan kanssani. Mutta minun on myös vedettävä raja jonnekin. On tärkeätä, että jatkamme samalla tavalla, koska tämä on tiimi.

Minkälaiset välit sinulla on joukkueen kanssa?

– Välit ovat tällä hetkellä loistavat. Jokainen tuntuu nauttivan. Joukkueessa on paljon energiaa ja me haluamme tuoda se esiin jäälle ja katsotaan, miten pitkälle pääsemme?

Niin tunteellinen henkilö kuin olet. Niin kuinka tulet hallitsemaan tunteelliset purkaukset 82-peliä pitkän runkosarjan aikana?

– Helposti. Se on helppoa, koska olen intohimoinen siitä mitä teen, rakastan voittamista, ja rakastan aina voittamista ensin. Lisäksi opin paljon juniorivuosista (QMJHL – Quebecin junioriliiga, jossa hän sekä valmensi että oli toimitusjohtaja kahdeksan kautta), että ne tunteenpurkaukset on pystyttävä kontrolloimaan.

Miten teet sen?

– Se on ollut tosi helppoa ja se tulee olemaan, koska olen täällä voittamassa. Tulen aina olemaan tosi rauhallinen, kun ratkaisupaikat ovat käsissä. Kaikki tulee olemaan laskelmoitua. Pidän huolen siitä, että jos se voi kääntää pelin kulun, niin teen sen. Jos peli on loppumassa ja minusta tuntuu, että nyt on sen aika, niin on aika. Mutta voin luvata teille, että tulen pitämään hyvän kontrollin.

Laskelmoinnista huolimatta, ne ovat todellisia tunteita?

– Totta kai.

Ruokkiiko se pelaajiasi?

– Luulen, että pelaajilla on hauskaa tällä hetkellä. En tiedä ruokkiiko se pelaajia, mutta olen kuka olen, enkä aio muuttaa sitä. Tämä joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle neljä kertaa viimeisten viiden vuoden aikana. Luulen, että he haluavat muuttua. Ja uskon, että he nauttivat muutoksista, mitä on toistaiseksi tapahtunut.