Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä NHL:n ottelukierroksella luvassa on suomalaisnäkökulmasta mielenkiintoinen matsi.

Nimittäin Nashville Predatorsin ja Minnesota Wildin kohtaaminen.

Molempien joukkueiden osalta kausi on lähtenyt nihkeästi käyntiin. Wildin otteet eivät ole olleet suinkaan surkeita, mutta tuloksellisesti joukkue on joutunut tyytymään kahteen pisteeseen. Taustalla kun on voittomaalikilpailun ja jatkoajan jälkeen tulleet tappiot.

Predatorsilla homma alkoi selvästi heikommin, sillä St. Louis Blues tykitti kotihallissaan suomalaisvahdin Pekka Rinteen vaihtoon jo avauserässä. Sen jälkeen tahti vähän hyytyi, mutta voitto jäi kotijoukkueen haltuun lukemin 4-2.

Kauden toisessa ottelussa Predators kärsi tappion Colorado Avalancelle, kun Avs oli parempi lukemin 3-1.

Wild on tähän mennessä kärsinyt tappiot Los Angeles Kingsille ja Anaheim Ducksille.

Rinne vs Bäckström

Joukkueiden maalilla nähdään todennäköisesti suomalaiskohtaaminen, sillä Predatorsin Rinnettä haastamaan lähtee Wildin Niklas Bäckström.

Molemmilla Kärpistä aikanaan isommille areenoille ponnistaneilla maalivahdeilla alkukausi on ollut haastava. Bäckström on torjunut vähintäänkin kohtuullisesti, mutta tilastot ovat jääneet heikkomaksi (torjuntaprosentti 87,5%).

Rinteellä tilastot ovat vielä heikommat hankalan St. Lous Blues -pelin myötä, (päästettyjen maalien keskiarvo 4.35 ja torjuntaprosentti 87,8%).

Molemmat vahdit ovat kuitenkin parhaana päivänä erittäin hyviä ja rutiinitasokin on mainio.

Mutta petraamista on ja sitä pitää odottaa.

Granlund tehokkaana

Pelaajiston puolella erityisesti Predatorsilla on ollut heti tekemistä maalinteon kanssa. Sillä osa-alueella, missä odoteltiinkin olevan kovasti haasteita.

Reppu on heilunut vain kolmesti kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Wildilla homma on kulkenut hieman paremmin, vaikka sielläkin petraamisen varaa löytyy.

Wildin tehokkaimmat pistemiehet ovat tähän mennessä olleet Zach Parise, Jonas Brodin ja suomalaishyökkääjä Mikael Granlund.

Parisella kasassa on tehot 2+0, Brodinilla 1+1 ja Granlundilla 0+2.

Wildin kapteeni Mikko Koivu on puolestaan iskenyt yhden tehopisteen (0+1).

Predatorsin tehokkain pistemies tähän mennessä on ollut sentteri Mike Fisher tehoilla 1+1=2.

Seurattavia pointteja

Wildin puolella viime päivien aikana eteen on tullut yksi merkittävämpi loukkaantumisuutinen, kun Charlie Coyle jäi sivuun muutaman viikon ajaksi. Tilalle Wild nosti NHL-miehistöön Jason Zuckerin.

On hyvin todennäköistä, että Granlund nousee korvaamaan Coylea Wildin kakkosketjun keskellä. Täten tiedossa on jälleen mukava näytönpaikka.

Jännä nähdä, miten Granlund tuosta roolista tällä kertaa selviytyy.

Lähtökohtaisesti kamppailusta voi odottaa yhtä asiaa:

Niukkaa. Vähämaalinen taisto.

Predatorsin kohdalla katseet kääntyvät tiukasti muun muassa puolustuksen suuntaan. Siellä kesän varaustilaisuudessa Predatorsin vuorolle ehkä jopa pienenä yllätyksenä valunut Seth Jones on aloittanut pelit lupaavasti.

Isokokoinen jenkkipakki on otettu vastaan erittäin hyvin mielin Predatorsin miehistöön. Jos yhtään rohkeasti veikkaa, voi tässä olla jopa tuleville vuosille Norris-ehdokas. Sen verran lupaava ja kova pelaaja on kyseessä.

Predatorsin ja Wildin peli alkaa Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 03.