NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt otetaan parhaat pelaajat käsittelyyn aina eri pelipaikkojen suhteen.

Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Pakit seuraavana. TOP 5.

Antti Eteläaho:

5: P.K Subban, Montreal Canadiens

– Subban voitti viime kauden päätteeksi Norriksen, joten hän kuuluu ehdottomasti NHL-pakkien elittiin. On hyvä hyökkäys- ja puolustussuuntiin.

4: Ryan Suter, Minnesota Wild

– Lähti Shea Weberin viereltä, mutta peli käytti myös Minnesotassa. Oli viime kaudella yksi liigan parhaimmista pakeista. Suter on todella luotettava pelaaja.

3: Zdeno Chara, Boston Bruins

– Järkälemäinen puolustaja, jonka ulottuvuus on jotain ihmeellistä. Pystyy peittämään laukauksia, mutta katkoo myös monet syötöt. Laukaus yksi painavimmista koko liigassa.

2: Shea Weber, Nashville Predators

– Viime kaudella ei ehkä niin hyvä kuin monella edellisellä, mutta silti nostan hänet toiseksi listalla. Weber on isokokoinen, ilkeä, mutta fiksu puolustaja. On myös vaarallinen hyökkäyspäässä.

1: Erik Karlsson, Ottawa Sentaros

– Karlsson on viihdyttäjä. Karlssonin vuoksi ostetaan pääsylippuja peleihin. Hän on uskomaton pelaaja. Ensimmäiset potkut, kun kiekko lähtee omista, ovat ihailtavan hyvät. Ei ole puolustuspäähän maailman paras, mutta on maailman paras puolustaja. Jos olisi hyökkääjä, niin olisi myös yksi parhaita hyökkääjiä.

Ilari Savonen:

5: P.K. Subban, Montreal Canadiens

– Subban olisi ”NHL:n viihdyttävimmät puolustajat” -listan aivan selkeä ykkönen. On kuitenkin kova pelimies. Löytyy vauhtia, fyysisyttä, taitoa ja ratkaisukykyä. Vielä potentiaalia paljon parempaan. Ottaako askeleita eteenpäin tulevalla kaudella?

4: Zdeno Chara, Boston Bruins

– Bruinsin perälinjojen iso tukipilari. Ikää tulee, mutta edelleen Chara on aivan sarjan puolustajien eliittiä. Kiekolliset taidot hieman rajalliset, mutta lämäri on mieletön. On fyysinen, vaikea ohitettava ja perusvarma. Johtaa esimerkillä.

3: Ryan Suter, Minnesota Wild

– Suter on erittäin tärkeä pala Wildin kokonaisuutta. Näytti Nashvillestä lähdön jälkeen sen, ettei ole mikään Weberin vierellä kelluva pakki, vaan oikeasti erittäin kovan tason puolustaja. Muodostaa kovan kaksikon nuoren Jonas Brodinin kanssa Wildin perälinjoilla.

2: Shea Weber, Nashville Predators

– Fyysinen tykittäjä Weber kuuluu ehdottomasti liigan kärkipakkien joukkoon. Erittäin varma ja monikäyttöinen puolustaja. Lämäri hirvittävä. Pystynyt kehittymään koko ajan harppauksia eteenpäin. Kanadan johtavia pakkeja Sotshin kisoissakin.

1: Erik Karlsson, Ottawa Senators

– Karlsson on kuitenkin ykkönen, ihan jo hyödyllisyyden kannalta. Joo, ei mikään liigan paras puolustava pakki, mutta se kokonaispanos, minkä Karlsson antaa Senatorsille, on niin järkyttävän iso. Ylivoiman moottori, hyökkäyspelaamisenkin moottori, mitä vielä. Loistava pelaaja.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.