NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt mennään isompaan kuvaan ja käydään läpi divisioonien tasolla voimasuhteet. Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Millaista kautta odotat Pacific-divisioonan suhteen?

Antti Eteläaho: Todella tasainen divisioona, lukuun ottamatta Calgary Flamesia. Anaheim Ducks todennäköisesti putoaa viime kaudesta, mutta heillä on myös potentiaalia olla yhtä hyvä kuin viime kaudella. Pacific on todella vaikea divisioona ennustaa.

Ilari Savonen: Vähän sellainen kaksijakoinen fiilis tulee tästä divisioonasta. Muutama kova joukkue ja muutama sellainen jengi, jolla tuskin on asiaa kärkitaistoon. Sitten on Edmonton Oilersia ja Anaheim Ducksia, joista on vaikea sanoa lähtökohtaisesti, että pystyvätkö sitten ihan kuitenkaan haastamaan divisioonan kärkeä sijoitusten suhteen.

Kuka voisi olla kovin musta hevonen lohkon kärkitaiston suhteen?

Eteläaho: Edmonton Oilers tulee olemaan tällä kaudella, vihdoin, kova joukkue. Oilers on panostanut oikeaan kohtaan kesällä, puolustukseen. Anton Belov ja varsinkin Andrew Ference ovat seuran ensi kauden kannalta äärimmäisen tärkeitä hankintoja.

Lisäksi ennustan Taylor Hallin olevan ensi kaudella kymmenen tehokkaimman NHL-pelaajan joukossa. Hän tekee lähes 90 pistettä.

Savonen: Los Angeles Kings ja San Jose Sharks ovat siellä kärkitaistossa, mutta sitten John Tortorellan johdattama Vancouver Canucks voisi olla se ”kiusankappale”. Siitäpä musta hevonen tarjolle.

Mikä joukkue jää pettymykseksi?

Eteläaho: Anaheim Ducks tulee tällä kaudella viime kaudesta alaspäin. Heidän pakettinsa ei riitä menestymään 82 ottelun runkosarjassa. 48 ottelun runkosarjassa se oli vielä mahdollista.

Savonen: Vähän uhkaavasti Ducks voipi tosiaan olla se pettymys. Oilersin kohdalla en jaksa uskoa enää konttaamiseen, kun taas Coyotesilla ei vain kapasiteetti ja taso riitä.

Sijoitusveikkaukset:

Eteläaho:

1. San Jose Sharks
2. Los Angeles Kings
3. Edmonton Oilers
4. Vancouver Canucks
5. Anaheim Ducks
6. Phoenix Coyotes
7. Calgary Flames

Savonen:

1. San Jose Sharks
2. Los Angeles Kings
3. Vancouver Canucks
4. Edmonton Oilers
5. Anaheim Ducks
6. Phoenix Coyotes
7. Calgary Flames