NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Vuorossa Pacificin ensimmäinen joukkue, Anaheim Ducks.

Mitä on tapahtunut?

Teemu Selänne teki sen mitä on tehnyt monena kesänä aiemmin. Mietti, mietti ja mietti ja lopulta päätti jatkaa uraansa. Tämä on kuitenkin miehen ehdottomasti viimeinen kausi, ainakin hänen omien sanojensa mukaan.

Ducks teki suuren kaupan kesällä, kun se lähetti laitahyökkääjä Bobby Ryanin Ottawaan. Vaihdossa Ducks sai Jakob Silfverbergin, Stefan Noesenin ja ensi kesän ykköskierroksen varausvuoron.

Ryanin lähdöstä oltiin huhuttu tasaisin väliajoin ja nyt kauppa lopulta toteutui. Silfverberg on vahvistus Ducksille jo ensi kaudelle. Hän on pelannut ainakin harjoitusotteluissa Teemu Selänteen kanssa samassa ketjussa ja he ovat löytäneet toisensa hyvin.

Muita hankintoja kesällä olivat hyökkääjät Dustin Penner sekä Zack Stortini ja puolustajat Nolan Yonkman ja Mark Fistric.

Vahvuudet?

Maalivahtiosasto on Anaheimissa yksi parhaimpia koko liigassa. Viktor Fasth, Jonas Hiller, Frederik Andersen ja John Gibson ovat kaikki hyviä torjujia, joten päävalmentaja Bruce Boudreau voi tällä osastolla huokaista helpotuksesta.

Ryan Getzlaf pelasi viime kaudella jo vähän lähempänä omaa tasoaan kuin mitä edelliskaudella. Getzlafin ja Corey Perryn pelaaminen huipputasolla on Ducksille elintärkeää.

Ducksin nuorisokaarti Emerson Etemin, Kyle Palmierin, Sami Vatasen, Silfverbergin ja Gibsonin johdolla on yksi parhaista koko liigassa.

Heikkoudet?

Niin, entä jos Getzlaf ja Perry eivät pelaakaan sillä tasolla mihin he pystyvät? Silloin tulee Ducksille vaikeat ajat.

Hyökkäyksen leveys ei nimittäin ole kovin suuri.

Mitä voi odottaa?

Ducks pääsi viime kaudella pudotuspeleihin ja pelasi muutenkin nappikauden runkosarjassa. Mutta jo runkosarjan loppuvaiheilla alkoi näkyä Anaheimin koneen hiipuminen.

Tälle kaudelle pudotuspelit ovat todella kova tavoite joukkueelle. Mahdollisuudet sinne on, mutta se vaatii Getzlaf-Perry -akselin toimivuutta läpi kauden.

Antti Eteläaho
Twitter: Antti Eteläaho