Kiekkokynä: Sisu, Suomi, Perkele!

Kari Lehtonen sanoi ei Suomen kisakutsulle.

Olli Jokinen sanoi jo Vancouverissa, ettei maajoukkuepaita enää kiinnosta. Miikka Kiprusoffkin varmaan juo bacardi-colaa jossain Havajin palmujen alla.

NHL-pelaajan velvollisuus on pelata joukkueensa pitkälle keväälle. Se joukkue, jonka nimi hänen palkkakuitissaan on.

Mutta mikä heitä vaivaa? Täältähän he ovat oppinsa saaneet! NYT ON TAKAISIN MAKSUN AIKA!!

Mikä ”takaisin maksun aika”? Uskoisin, että monet NHL-pelaajat ovat jo tämän ihmeellisen velan suorittanut. Ei joka vuosi voi edes olettaa kaikkien tulevan ilosta hyppien suoraan kisajoukkueseen. He tulevat, jotka pystyvät ja joiden motivaatio sen sallii.

Ilman motivaatiota, fyysisesti rasittuneena ja lähes suoraan runkosarjasta MM-kaukaloon tuleva kolmosketjun NHL-pelaaja on huonompi kuin se SM-liigan pistekuningas. Se on fakta.

Sanon sen henkilönä, joka tällä kaudella (ja varmaan muutamana edellisenäkin) on nähnyt NHL-pelejä enemmän kuin kotimaisen liigan pelejä.

Kaikki ykkösketjun suomalaiset  NHL-pelaajat onneksi jatkavat kautta.

Eli Mikko Koivu. Ja tällä hetkellä Jussi Jokinenkin.

Tänä vuonna NHL:n runkosarja oli ennätyksellisen kiivastahtinen, se voi väsyttää meidän huippupelaajia. Sekä – hämmästyttävää kyllä – vammoja voi tulla enemmän. Esimerkiksi isänmaalinen ikisoturi Tuomo Ruutu menee leikkaukseen.

Lauri Korpikoski on ilmeisesti tulossa, jos lääkärintarkastukseltaan pääsee. Jossain kohdin ollaan sanottu myös Antti Miettisen miettivän.

Korpikoski vahvistaisi Suomen maajoukkuetta selvästi. Miettisen pelejä tältä kaudelta NHL:ssä useamman nähneenä, en olisi hänestä niin varma.

Mutta. Perkele!

Suomen joukkuetta katsoessa suurin puute on kiekollinen pakki. Kimmo Timonen ja Sami Salo tippuvat – eikö edes heitä kiinnosta maajoukkuepaita?!

Heitä viimeisenä tulee kritisoida siitä, etteivät tule. He ovat jo tehneet suomalaiselle jääkiekolle päivätyönsä.

Jokereiden entinen toimtusjohtaja ja Edmonton Oilersin kykyjenetsijä Matti Virmanen on sanonut kuuluisat sanat näillä mennään. Tänä keväänä näillä pelaajilla mennään.

Fokus tulisi nyt siirtää siihen, millä saadaan valettua uskoa tähän jalkeilla olevaan ryhmään. Millä saadaan heidät ylittämään itsensä?

Ei ainakaan sillä, että haaveillaan NHL-pelaajien perään ja kun he eivät tulekaan, niin haukutaan heidät lähes isänmaan pettureiksi.

Siitä tulee se kaiku, että ollaan jo luovutettu tältä keväältä. Ennen kuin edes kiekko on tiputettu. Se on valitettavaa.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!