Los Angeles Kingsin viime viikolla NHL-sopimuksestaan ulosostama puolustaja Kim Nousiainen, 23, palaa ensi kaudeksi takaisin Suomeen ja Liigaan.

Rauman Lukko tiedotti maanantaina solmineensa yksivuotisen sopimuksen Nousiaisen kanssa. 173-senttinen puolustaja pelasi päättyneellä kaudella Ontario Reignin AHL-joukkueessa 52 runkosarjapeliä tehoin 0+9. NHL-pelejä vuoden 2019 neljännen kierroksen varaus ei saanut reilun kahden kauden Pohjois-Amerikan visiittinsä aikana vyölleen ainuttakaan.

Kuopiossa syntynyt puolustaja on pelannut Liigassa 146 ottelua KalPan paidassa ja tehnyt näissä otteluissa tehot 19+41.

– Lähti Suomesta Amerikkaan NHL-diilillä ja MM-kisapelaajana ja oli silloin erittäin hyökkäysvoimainen ja vahvuudet olivat silloin hyökkäyspäässä. Amerikan vuodet ovat kehittäneet Kimiä todella paljon kokonaisvaltaisesti ja nyt Nousiainen on todella hyvä molempiin suuntiin, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi tuoretta hankintaansa.

– Nousiainen tulee olemaan iso palanen meidän joukkuettamme ja uskon, että ihan Liigan tasollakin iso pelaaja. Niin hyvä pelaaja on kyseessä, Sahlstedt jatkaa seuran tiedotteessa.

LUE MYÖS: