Kanadalaispuolustaja Landon DuPont, 14, on saamassa lähiaikoina poikkeuksellisen pelaajan statuksen Kanadan junioriliigan CHL:ltä, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman raportoi.

Valinta tietäisi sitä, että vuonna 2009 syntynyt DuPont voisi siirtyä poikkeuksellisesti Kanadan juniorisarja WHL:ään vuoden normaalia aikaisemmin.

– Everett Silvetips voitti WHL:n varausarvonnan, joten heillä on 1. varaus. DuPontin tilanteesta ei ole vielä tiedotettu virallisesti, mutta sen odotetaan tapahtuvan alkavalla viikolla, Friedman sanoi viikonloppuna Sportsnetin lähetyksessä.

Calgarysta kotoisin olevasta puolustajasta on tulossa Connor Bedardin jälkeen WHL:n historian toinen poikkeusluvan saanut pelaaja.

Kanadan juniorisarja OHL:ssä poikkeuksellisen pelaajan statuksen ovat saaneet John Tavares, Aaron Ekblad, Connor McDavid, Sean Day, Shane Wright ja Michael Misa. QMJHL:ssä poikkeuslupa on annettu Joe Velenolle.

DuPont on pelannut kuluneella kaudella Calgaryn Edge Schoolin alle 18-vuotiaiden joukkueessa 30 ottelua tehden puolustajalle hurjat tehopisteet 19+43=62. Pudotuspeleissä 180-senttinen ja 77-kiloinen puolustajatalentti kirjasi viidessä pelissä tehot 5+11=16.

DuPontin isä Micki DuPont pelasi NHL:ssä vuosina 2001-08 yhteensä 23 ottelua Calgary Flamesin, Pittsburgh Penguinsin ja St. Louis Bluesin paidassa. Suurimman osan urastaan 177-senttinen puolustaja vietti Euroopassa Saksan ja Sveitsin pääsarjoissa. Hän edusti Kanadan maajoukkuetta MM-kisoissa keväällä 2006.

LUE MYÖS: