Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia, 30, on pelannut vahvaa kiekkoa viime aikoina verraten vaikeaan alkukauteen.

Armia on iskenyt NHL:n puolella 45 otteluun tehopisteet 11+5=16. Alkukaudella pelaamisestaan kritiikkiä saanut ja sen myötä myöskin farmista vauhtia hakenut Armia on saanut kaivattuja onnistumisia, nimittäin hän on tehnyt maaleistaan seitsemän tämän vuoden puolella.

Armia on samalla noussut jopa tavoittelemaan omaa yhden kauden maaliennätystään. Hänen ennätyksensä on 16 maalia kaudelta 2019-2020. Hän on pelannut NHL-urallaan myöskin 13 (2018-19) ja 12 (2017-18) maalin kaudet. Canadiens pelaa runkosarjassa vielä 21 ottelua, joten maaliennätys on tavoitettavissa.

– Hän on ollut tärkeä palanen. Tarvitsemme vahvoja suorituksia kaikilta, vapaamatkustajiin ei ole varaa. Armia on pelannut hienosti ja saanut siitä palkintoa tehojenkin muodossa. Hän tekee jäällä kuitenkin myös paljon sellaisia asioita, jotka eivät näy tilastoissa, Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Armia osui joukkueensa edellisessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Lisäksi hän oli viime viikolla johdattamassa Canadiensia 4-2-voittoon Arizona Coyotesista 1+1 tehoillaan.

– Olen tehnyt paljon hommia ja hienoa, että asiat nyt toimivat. Nyt nautin jääkiekosta kovasti. Vaikeina hetkinä on helppo turhautua jonkin verran, mutta loppupeleissä rakastan jääkiekkoa. Aina tulee uusi päivä, Armia sanoi.

LUE MYÖS