NHL:ssä on viime aikoina kohistu Ridley Gregin tekemästä tyhjästä maalista. Ottawa Senatorsin hyökkääjä laukoi kiekon lämärillä lähietäisyydeltä tyhjiin, mitä pidettiin epäkunnioittavana.

Nyt vanhanliiton jätkälätkän maineessa oleva Philadelphia Flyersin päävalmentaja John Tortorella kommentoi asiaa. Hän puhui laajasti siitä, mikä nyky-NHL:ssä on pielessä.

– Tämä on tyhmä liiga, hän aloitti pitkän puheenvuoronsa.

– Juttu nuorten urheilijoiden kanssa on, että joskus pitää odottaa omaa vuoroa mitä tulee kunnioituksen saamiseen ja siihen, ettei saa ja odota kaikkea heti ja nyt. Joskus on hyvä odottaa vuoroaan ja ansaita se. Siinä urheilijat ovat muuttuneet. Heillä on seurueet ympärillään, jotka ohjaavat heitä väärään suuntaan.

Tortorellalla on selvä näkemys nykyurheilijoiden heikkouksista ja siitä, mikä nykylätkästä on poissa.

– Hierarkkia pukukopissa, hierkarkkia siinä, mitä ammattilaisuus vaatii, ja ammattilaisuuden vaatimukset ovat hieman hukassa nykyurheilijoilta. Se on jotain, mitä itse kaipaan kamalasti, kun olen ollut liigassa pitkään. Urheilijat ovat mahtavia, todella taitavia, todella nopeita, mutta ymmärrys siitä, mitä ammattilaisuus vaatii ja NHL:n kunnioitus… niiden kanssa minulla on vaikeuksia.

Tortorella aloitti valmentajana NHL:ssä vuonna 1988. Tuolloin hän toimi Buffalo Sabresin apuvalmentajana. Pitkän uransa aikana Tortorella on voittanut yhden Stanley Cup -mestaruuden.