HELSINKI. Antti Mäkinen on uusi Leijona-ääni.

Tähän asti Mäkinen on tullut tunnetuksi erityisesti NHL-selostajana. Mäkinen seuraa luonnollisesti hyvin paljon NHL:ää, mutta miten hän itse kasaisi MM-joukkueen, johon kaikki NHL-pelaajat eivät ole käytettävissä.

– Se aika, että NHL-pelaajalla olisi suora paikka joukkueeseen, on mennyttä. Kyllä sinne NHL-pelaajia tulee, mutta heille täytyy löytää oikea pelipaikka joukkueesta. Varmasti nähdään jokaisella pelipaikalla paras mahdollinen valinta Suomen A-maajoukkueeseen, Mäkinen sanoi NHLSuomelle Viaplayn tilaisuudessa.

Mäkisen mukaan A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on ollut suvereeni joukkueen kasaamisessa. Jos Mäkinen itse kuitenkin saisi valita, kuka pelaaja joukkueeseen nimettäisiin ensimmäisenä, vastaus olisi selvä.

Aleksander Barkov. Maailman TOP 3 -pelaaja. Huikea suorittaja sekä kiekon kanssa että ilman kiekkoa, sekä hyökkäyspäässä, keskialueella että puolustuspäässä. Joka kerta jäällä ollessaan tekee omasta joukkueestaan paremman. Pelkään vain, että Barkov ei ole vapaana, kun MM-kisoja pelataan.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS