NHL:ää ravisutti tiistaiyönä poikkeuksellinen vaihtokauppa, jossa Philadelphia Flyers myi suurimman hyökkääjälupauksensa Cutter Gauthierin Anaheim Ducksiin. Vastikkeena Flyers sai Ducksin 21-vuotiaan puolustajan Jamie Drysdalen ja 2. kierroksen varausvuoron.

19-vuotias Gauthier on Flyersin ykköskierroksen 5. varaus kesältä 2022. Bostonin yliopiston supertähti oli suuressa roolissa vuoden vaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän johdatti Yhdysvallat kultaan huippuesityksillään. Gauthier oli turnauksen pistepörssin jaetulla kärkipaikalla tehtyään seitsemässä ottelussa tehot 2+10=12.

Flyersin GM Danny Briere paljasti heti vaihtokaupan jälkeen, että Gauthier ei ollut halukas pelaamaan Flyersissa. Superlupaava hyökkääjä oli jo viime kesänä kieltäytynyt saapumista nuorten lupausten harjoitusleirille.

Viimeinen tikki Flyersin organisaatiolle oli se, että Briere ja Flyersin seurapresidentti Keith Jones olivat matkustaneet viime viikolla Göteborgiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin varta vasten Gauthierin takia, mutta nuorukainen oli kieltäytynyt tapaamasta heitä.

Gauthier on niin sanotusti ghoustannut Flyersin johtoporrasta jo viime kesästä lähtien.

– Yritimme kommunikoida Gauthierin ja hänen edustajiensa kanssa, mutta he eivät suostuneet siihen. Halusimme vain tuoda esille tilanteemme ja kertoa mitä suunnitelmia meillä on organisaatiossamme. Valitettavasti emme saaneet koskaan mahdollisuutta siihen, Briere harmitteli lehdistötilaisuudessa The Athletic -sivuston mukaan.

– Tämä asia on ollut vireillä jo jonkin aikaa. Yritimme antaa hänelle tilaa ja yritimme saada häneen yhteyttä useita kertoja. He eivät siltikään kommunikoineet, Flyers-GM jatkoi.

Seurapresidentti Keith Jones ei ollut yhtä hellä sanojensa kanssa, kuin virkaveljensä.

– Jos et halua olla Flyer, niin silloin sinusta ei tule Flyer, Jones täräytti Philadelphian paikalliskanavalla tiistaina.

– Hänen vaihtoarvonsa ei olisi koskaan ollut suurempi MM-kisojen jälkeen. Se olisi vain tippunut ja tippunut, jos sana olisi levinnyt tästä, hän jatkoi kiitellen muita NHL:n seurapomoja, jotka pitivät tapauksen medialta piilossa.

Frank Seravalli

@frank_seravalli
Sources say Cutter Gauthier informed #Flyers organization he did not want to play in Philadelphia.