Columbus Blue Jacketsin ja sen ykköstykki Patrik Laineen kausi NHL:ssä on ollut tähän asti täynnä vastoinkäymisiä.

Joukkueensa palkkakuninkaisiin kuuluva Laine on iskenyt 16 pelissä tehot 5+2, mikä on miehen 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkkaan suhteutettuna auttamattoman vähän.

Daily Faceoff -sivusto listasi tämän hetken surkeimmat NHL-sopimukset tehopisteen hintaan suhteutettuna. Laine löytyy listan sijalta 3, sillä ”Tesoman tykin” tehopisteen hinta on juuri tällä hetkellä järisyttävät 1,24 miljoonaa dollaria.

– Laineen vaikeudet on helposti dokumentoitavissa. Hän on 31 pisteen tahdissa, mikä olisi täyden kauden mittakaavassa 20 pistettä edellistä heikointa kautta huonompi otatus, sivuston toimittaja Steven Ellis laskeskelee.

Listan ykköseksi ”nousee” 5,75 miljoonaa dollaria kaudesta tienaava Washington Capitalsin T.J. Oshie, jonka tehopisteen hinta on toistaiseksi muhkeat 2,875 miljoonaa taalaa. Konkarihyökkääjä on pelannut 17 peliä tehoin 1+1.

Kakkosena listalla on 17 peliin neljä syöttöpistettä kasannut Pittsburgh Penguinsin Rickard Rakell, jonka viiden miljoonan dollarin vuosipalkkaan suhteutettu pisteen hinta on 1,25 miljoonaa dollaria.

Erityismaininnan saa Edmonton Oilersin viisi miljoonaa kaudesta tienaava maalivahti Jack Campbell. Farmiin heivattu floppivahti ei ole onnistunut torjumaan joukkueelleen pelaamissaan viidessä NHL-pelissä ainuttakaan voittoa.