Ottawa Senators kärsii tällä hetkellä massiiivisesta loukkaantumissumasta puolustusosastollaan, kun sen runkopuolustajista Thomas Chabot, Erik Brännström sekä Artjem Zub ovat sairastuvalla.

Tämä onkin nyt avaamassa näyttöpaikan ainakin yhdelle seuran suomalaisista AHL-pelaajista. Senators tiedotti lauantaina nostaneensa viime kevään MM-kotikisamiehistöön kuuluneen Nikolas Matinpalon, 25, NHL-kokoonpanoonsa.

Alkukauden aikana farmissa neljään peliin yhden maalin iskenyt 190-senttinen espoolaislähtöinen pakkijärkäle siirtyi Pohjois-Amerikkaan täksi kaudeksi Ässistä. Matinpalo debytoi Senatorsin paidassa sunnuntain vastaisena yönä Pittsburgh Penguinsiä vastaan.

Matinpalon nosto NHL:ään oli varsin yllättävää, sillä AHL:ssä pelipaikkaa kärkkyy myös Senatorsin ykköskierroksen varaus Lassi Thomson. 23-vuotiaalla Thomsonilla on toistaiseksi vyöllään 18 NHL-ottelua.