Calgary Flamesin ja tähtipuolustaja Noah Hanifinin väliset jatkosopimusneuvottelut ovat edistyneet, väittää sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman.

Vielä viime kaudella 26-vuotias puolustaja ilmoitti halustaan jättää seuran viimeistään nykyisen sopimuksensa umpeutuessa ensi kesänä. Darryl Sutterin lähtö päävalmentajan paikalta on kuitenkin tiettävästi kääntänyt puolustajan pään jatkon kannalle.

Edistyneisiin tilastoihin nojaava Evolving-Hockey-sivusto arvioi Hanifin allekirjoittavan Flamesin kanssa kahdeksan vuoden jatkon, joka takaisi NHL:n kesän 2015 vitosvaraukselle peräti 7,5 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Korotus aiempaan olisi huomattava, sillä uransa kolme ensimmäistä NHL-kautta Carolina Hurricanesia edustaneen Hanifinin nykyinen, kuusivuotinen lappu takaa 191-senttiselle pakkijärkäleelle 4,95 miljoonan taalan vuositienestit.

Hanifinilla on allaan uransa kaksi tehokkainta NHL-kautta. Toissa kaudella 48 pistettä mättänyt puolustaja kirjautti Flamesin kannalta katastrofaalisella viime kaudellakin kunnioitettavat 38 tehopinnaa.