NHL:n runkosarja starttaa ensi yönä. Ennen kauden alkua NHLSuomi ennakoi runkosarjaa niin joukkue kuin yksilötasolla.

Tässä artikkelissa nostamme esiin NHL:n viisi parasta laitahyökkääjää.

5. Jason Robertson, Dallas Stars

Jason Robertsonilla on kaikki supertähden ominaisuudet. Nopeat jalat, pehmeät kädet ja vaarallinen laukaus, joka lähtee ranteella todella pienestä tilasta ja yllättäen. Dallas Starsin ykkösketjua pidetään yhtenä NHL:n vaarallisimmista, ja Robertson on siihen iso syy. Viime kaudella laituri nakutti 82 ottelussa tehot 46+63=109.

4. Nikita Kutsherov, Tampa Bay Lightning

Nikita Kutsherov on ollut jo pitkään yksi NHL:n tehokkaimmista laitahyökkääjistä. Hänen pelinäkemyksensä on poikkeuksellinen, ja etenkin ylivoimalla Kutsherov on pitelemätön. Venäläislaituri ei kuitenkaan ole yhtä monipuolinen kuin listan kärkipelaajat, mikä selittää alempaa sijoitusta. Viime kaudella Kutsherov keräsi 82 ottelussa tehot 30+83=113.

3. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Mikko Rantanen takoi viime kaudella uransa ennätyspistet 55+50=105. Hän on NHL:n parhaita kiekonsuojaajia ja pystyy vahvana vääntäjänä odottamaan, että hänen ketjukaverinsa pääsevät vapaiksi ennen kuin lähettää laitojen läheisyydestä nappisyötön. Viime kaudella Rantanen oppi myös hyödyntämään vahvaa onetimeriaan paremmin.

2. Matthew Tkachuk, Florida Panthers

Viime kaudella Matthew Tkachuk nousi Florida Panthersin ykköshyökkääjäksi. Hän on pehmeäkätinen voimahyökkääjä, joka pystyy tekemään tehoja mistä tahansa. Pudotuspeleissä Tkachuk rouhi lähietäisyydeltä useita tärkeitä maaleja Floridalle. Runkosarjassa hän tykitti 79 otteluun tehot 40+69=109, mutta piste-ennätys voi mennä ensi kaudella uusiksi, jos Tkachuk vain pysyy terveenä.

1. David Pastrnak, Boston Bruins

David Pastrnak on yksi NHL:n parhaista maalintekijöistä. Viime kaudella hän rikkoi uskomattoman 60 maalin rajapyykin ja iski 82 ottelussa tehot 61+52=113. Ensi kaudeksi Boston on menettänyt kaksi kärkisentteriään. Nähtäväksi jää, pystyykö Pastrnak kannattelemaan maaleillaan joukkuettaan, vai olivatko kovat maalimäärät osittain hyvien ketjukavereiden ansiota.