NHL:n runkosarja alkaa kahden päivän päästä. Ennen uuden kauden alkua NHLSuomi ennakoi tulevaa sesonkia niin joukkue kuin yksilötasolla.

Tässä artikkelissa listaamme NHL:n viisi parasta puolustajaa. Taso oli poikkeuksellisen kova, ja monia supertähtiä jäi myös listan ulkopuolelle.

5. Erik Karlsson, Pittsburgh Penguins

Erik Karlssonin arvottaminen puolustajana on haastava tehtävä. Hän tykitti viime kaudella 100 tehopistettä, mikä on uskomaton suoritus, mutta samaan aikaan hän teki tehopisteitä puolustus- ja joukkuepelin kustannuksella. Millaisiin tehopistemääriin tämän listan muut puolustajat pääsisivät, jos he ottaisivat samanlaisia riskejä hyökkäyspelissään?

4. Charlie McAvoy, Boston Bruins

Charlie McAvoyn NHL-uraa ovat jarruttaneet toistuvat loukkaantumiset. Viime kaudella jykevä puolustaja paukutti 67 otteluun tehot 7+45=52. Hän on erinomainen ylivoiman pyörittäjä, mutta tulisella laukauksellaan hän voisi tehdä enemmänkin maaleja. McAvoyn arvoa ei kuitenkaan mitata pelkästään hyökkäyspäässä ja tehopisteinä.

3. Adam Fox, New York Rangers

New York Rangersin ykkösylivoima on yksi NHL:n vaarallisimmista, ja yksi iso syy siihen on siniviivalle pelaava Adam Fox. Hän on erinomainen pelinrakentaja, mutta laukauskin on huikea. Viime kaudella Fox tykitti runkosarjassa tehot 12+60=72. Tämä oli hänelle toinen yli 70 tehopisteen runkosarja putkeen. Luistelu on tämän listauksen pelaajista heikointa, mikä pitää Foxin pois aivan kärjestä.

2. Miro Heiskanen, Dallas Stars

Miro Heiskanen on ollut koko uransa ajan Dallasin johtavia pelaajia, mutta viime kaudella hän oli sitä ensikertaa myös tehopisteissä mitattuna. Luotettava suomalaispakki takoi 79 otteluun tehot 11+62=73. Jos hänellä olisi vierellään hyvä pakkipari, voisi tehoja tulla enemmänkin. Nyt Heiskasen energiasta kuluu turhan paljon Ryan Suterin virheiden paikkaamiseen.

1. Cale Makar, Colorado Avalanche

Cale Makar on tällä hetkellä NHL:n ehdoton ykköspuolustaja. Hyökkäyspäässä hän ottaa Heiskasen tavoin hallittuja riskejä, ja jos tilanne kääntyy häntä vastaan, samettisena luistelijana Makar on heti ensimmäisenä omassa päässään puolustamassa. Viime kaudella hän takoi 60 ottelussa tehot 17+49=66. Jos Makar saa nyt pelata ehjän runkosarjan, voi hän hätyytellä 100 tehopisteen maagista rajaa vahvistuneessa Coloradossa.