Ottawa Senatorsin riveissä tehokkaan NHL-harjoitusleirin pelannut Roby Järventie, 21, aloittaa kautensa komeista otteistaan huolimatta farmiliigan puolella.

Treenipeleissä tehot 4+1 iskenyt Nuorten Leijonien ja Ilveksen entinen tähti aloittaa jo kolmannen kautensa AHL:n Belleville Senatorsissa. NHL-vastuusta nuorukainen ei ole toistaiseksi päässyt Amerikan pestinsä aikana nauttimaan. Viime kaudella toisen polven kiekkoilija iski 40 AHL-pelissä 16 maalia ja 30 tehopistettä.

– Olen pelannut paljon paremmin. Itseluottamukseni on korkeammalla ja olen paremmassa kunnossa. Kun tunnet pelisysteemin ja vauhdin, on helpompaa pelata. Toivon tekeväni vaikutuksen, Järventie kommentoi Ottawa Sunille ennen farmikomennustaan.

Järventien kanssa saman kohtalon koki seuran suomalaisista jo aiemmin kevään MM-kisoissa Leijonien takalinjoilla luutinut Nikolas Matinpalo. Suomalaisista vain ykkösvahti Joonas Korpisalo avaa kautensa Senatorsin NHL-miehistössä.