NHL:ssä yli 1000 ottelua pelannut goonilegenda Donald Brashear jatkaa jääkiekkouraansa seitsemän vuoden tauon jälkeen.

51-vuotias Brashear on solminut yhden kauden kattavan sopimuksen Ligue Nord-Américaine de Hockey (LNAH) -sarjassa pelaavan Jonquière Marquisin kanssa. Miehen palveluksista käytiin kova tarjouskilpailu sarjassa pelaavien seurojen kesken.

Jonquière Marquisin omistaja Bob Desjardins on iloinen legendan valittua lopulta juuri hänen seuransa.

– Minulle oli todellinen vau-elämys saada Donald vakuuttuneeksi liittymisestä seuraamme. Minulla on valtava kunnioitus häntä kohtaan. Kaveri on pelannut yli 1000 NHL-ottelua, mikä on uskomaton saavutus. Hän on 51-vuotias, mutta siitä huolimatta yhä huippukunnossa. Itse olen 56 ja minulla on vaikeuksia pukea sukat jalkaani aamuisin, omistaja ilakoi tuoreesta hankinnastaan.

Brashear pelasi viimeiset NHL-pelinsä vuonna 2010. Tuon jälkeen mies on kuitenkin jatkanut uraansa alemmilla sarjatasoilla usean kauden ajan.