Florida Panthersin kakkosvahti Spencer Knight katosi kesken viime kauden. Hän jättäytyi pois joukkueensa toiminnasta ja hakeutui pelaajien avustusohjelmaan.

Avustusohjelmaan hakeutuvat kärsivät usein päihdeongelmista. Knightin kohdalla ongelmat koskivat kuitenkin hänen mielenterveyttään. Maalivahtilupaus kertoo tilanteestaan The Hockey Newsin haastattelussa.

Knightin ongelmat alkoivat jo vuonna 2019, kun hän pelasi Bostonin yliopistojoukkueessa. Syistä, joita hän ei pysty selittämään, hän alkoi pesemään jatkuvasti käsiään. Hän ravasi vessassa pesemässä käsiään niin paljon, että kauden päätteeksi maalivahti otti asian puheeksi vanhempiensa kanssa ja sanoi saattavansa tarvita apua. Silti Knight pystyi suoriutumaan tavallisesta elämästä ja hän jopa torjui Yhdysvallat nuorten maailmanmestaruuteen.

Kaikki muuttui joulukuussa, kun hän pelasi Winnipeg Jetsiä vastaan. Knight tunsi olonsa huonoksi ja sairastui flunssaan. Sen jälkeen jokin Knightin aivoissa naksahti ja hänellä oli koko ajan ajatuksia sairauksista ja sairastumisesta. Hänellä oli univaikeuksiakin asian vuoksi.

Niinpä Knight keskeytti kautensa ja haki ongelmiinsa apua. Hän työskenteli pakko-oireiseen häriöön erikoistuneen ammattilaisen kanssa ja voi nyt paljon paremmin.

– Voin edelleen olla pelaaja, joka haluan olla ja olla yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Ehkä tänä vuonna, ehkä ensi vuonna, ehkä kolmen, neljän tai viiden vuoden päästä. En tiedä, mutta tiedän, mitä kykenen saavuttamaan, Knight kommentoi.