Marian Hossa on yksi Slovakian suurimmista kiekkolegendoista. Hän voitti urallaan kolme Stanley Cupia ja nakutti 1039 NHL-ottelussa kovat tehot 525+609=1134. Uransa aikana Hossa edusti Ottawa Senatorsia, Atlanta Trashersia, Pittsburgh Penguinsia, Detroit Red Wingsia ja Chicago Blackhawksia.

Hossaa yritettiin kesällä 2008 kosiskella myös Edmontoniin. Slovakkihyökkääjä päätyi kuitenkin tekemään poikkeuksellisen ratkaisun.

– He tarjosivat minulle kahdeksan vuotta Edmontonista ja hullun määrän rahaa. Sanoin agentilleni, että en välitä. Haluan mennä Detroitiin, Hossa kertoo Spittin’ Chiclets podcastissa.

– Detroitin ryhmän kanssa oli mahdollisuus voittaa, mutta tiesin, että voin oppia, mitä heidän pukukopissaan tapahtuu ja miksi he ovat niin hyviä. En välittänyt, että se oli vain vuoden sopimus.

Yhden vuoden sopimus ei kuitenkaan tuonut Hossalle mestaruutta. Detroit hävisi finaaleissa Hossan aiemmalla seuralle Pittsburghille. Detroitin jälkeen Hossa siirtyi Chicagoon ja voitti siellä mestaruuden heti ensimmäisellä kaudellaan.